Çaresiz esnaf Cumhurbaşkanı'na böyle seslenmişti! Yardım gelmedi 24 kişi daha işsiz kaldı

Çaresiz esnaf Cumhurbaşkanı'na böyle seslenmişti! Yardım gelmedi 24 kişi daha işsiz kaldı
Ankara’da simitçi dükkanı işleten Sakine Yıldırım, bundan tam bir ay önce “kulağımız devletten gelecek yardımda, en fazla bir ay daha dayanırız sonra kapatırız” demişti. İktidardan beklediği yardım gelmedi yaklaşık 24 kişinin ekmek parası kazandığı simitçi bugün kapandı.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında cafe, lokantalar ve restoranlar geldi. Mart ayından bu yana gerekli iktidardan beklediği desteği bulamayan işletme sahipleri ise dükkanlarını tek tek kapatmaya başladı. Kepenkleri indiren işletmelerden biri ise Ankara Kızılay’da simitçi dükkanı işleten Sakine Yıldırım oldu.

"GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDA"

Bundan tam bir ay önce Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Sakine Yıldırım “Gözümüz kulağımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafa vereceği yardımlarda, şu şartlarda dayanma gücümüz en fazla bir ay daha. Bir ay içinde gerekli destek gelmezse dükkanı mecbur kapatacağız” demişti. O röportajın üzerinden bugün tam bir ay geçti. Sakine Yıldırım’ın beklediği destek gelmedi. Yaklaşık 24 kişinin ekmek kapısı simitçi bugün itibariyle kapandı.