Çarpıcı araştırma: Vatandaşın yüzde 55’i gitmeyecek, “Bu mekanlar normalleşme sürecinden olumsuz etkilenecek”

Çarpıcı araştırma: Vatandaşın yüzde 55’i gitmeyecek, “Bu mekanlar normalleşme sürecinden olumsuz etkilenecek”
Korona virüs salgını sonrası Mart ayında restoran ve kafe gibi kapalı mekanlar kapatılmış, normalleşme süreciyle beraber de bu yerlerin ne zaman açılacağı merak konusu olmuştu. Kafe ve restoranların ne zaman açılacağı soruları en çok merak edilen konular arasında yer alırken yapılan bir anket çalışmasına göre vatandaşların yüzde 55’i bu mekanlar açılsa dahi gitmeyeceklerini ifade etti

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında restoran ve kafe gibi mekanlar kapatıldı. Korona virüs vakalarında ve vefat rakamlarında meydana gelen azalma ile normalleşme takvimiyle beraber kısıtlamaların bazıları gevşetilirken restoran ve kafelerin ne zaman açılacağı ise merak konusu.

NORMALLEŞME SÜRECİNDEN OLUMSUZ ETKİLENECEKLER

“Kuantum Araştırma Online Tüketici Paneli” üzerinden 9 büyük ilde, 600 katılımcı ile yapılan bir anket çalışması ise ilginç sonuçları gözler önüne serdi. Yapılan anket sonucunda katılımcıların yüzde 55’i restoran ve kafelere gitmeyi düşünmediğini ifade ederken yüzde 21’lik bir kesim ise kararsız bir tutum sergiledi. Kadınların yüzde 61’inin, erkeklerin yüzde 48’inin kafe ve restorana gitmeyi olumsuz değerlendirdiğinin vurgulandığı çalışmada, kafe ve restoranların normalleşme sürecinden olumsuz etkileneceği ifade edildi.

İlgili Haberler