Çarpıcı araştırma! Zengin insanlar daha fazla yaşıyor

Çarpıcı araştırma! Zengin insanlar daha fazla yaşıyor
İngiltere’de University of College London’da yapılan bir araştırmada zengin insanların yoksul insanlara göre daha fazla yaşadığı belirtildi.

İngiltere’de University of College London’da yapılan Journal of Gerontolgy adli bir bilimsel araştırma yapıldı.  İngiliz Uzun Vadeli Yaşlanma Araştırması ve ABD Sağlık ve Emeklilik Araştırması kaynakları kullanılarak, 50 yaşın üzerindeki 25 bin kişinin verileri analiz edildi. Yapılan araştırmada, zengin kişilerin neredeyse ömrünü 10 yıl uzatabileceği ve diğer insanlardan fazla yaşayacağının ciddi etkisi olduğu kaydedildi.

10 YIL BOYUNCA TAKİP EDİLDİ

Verilerde, iki ülkedeki 50 yaşındaki en varlıklı grup içinde bulunan kadınlar, 33 yıl daha fazla sağlıklı yaşarken, en yoksul gruptaki kadınlar ise 24 ve 25 yıl aralığında kaldı. Araştırmada kullanılan veriler 2002 yılında toplandı ve sağlık durumlarının nasıl ilerlediğini görmek için katılımcılar 10 yıl kadar takip edildi.

Araştırmanın yazarı Dr. Paola Zaninotto ise, ortalama yaşam süresinin sağlık için kullanışlı bir gösterge olduğunu söyleyerek, “Sağlık sistemlerinde farklılıkların sağlıklı yaşam konusundakieşitsizlik düzeylerini anlamak için katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.