Çarpıcı iddia 'Fenerbahçeliler şikayet etti'

Çarpıcı iddia 'Fenerbahçeliler şikayet etti'
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray'ın dosyasının UEFA tarafından tekrar incelenmesiyle alakalı şok bir iddia ortaya attı. Altaylı, "Galatasaray'ın dosyasının UEFA tarafından tekrar incelenmesinin sebebi Fenerbahçelilerin şikayet etmesidir" dedi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray'ın dosyasının UEFA tarafından tekrar ele alınmasıyla ilgili şok bir iddia ortaya attı. 

Fatih Altaylı, UEFA'nın Galatasaray kararını gözden geçirecek olmasını ise şu sözlerle değerlendirdi:

"UEFA'nın Galatasaray kararını gözden geçirmesiyle ilgili sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Dünyanın en aşağılık kulüpleri, en pislik kulüpleri İtalyan kulüpleridir. Hatırlarsan, Galatasaray'ın cezası henüz açıklanmadan önce Milan'dan dolayı Galatasaray'a sıkıntı çıkarılmaya çalışıldığını biliyorduk. Buradan somut bir şey çıkma ihtimali yok, bazı değişiklikler olabilir ama Galatasaray'ın Avrupa kupalarına katılmasını engelleyecek bir şey çıkma ihtimalini sıfıra yakın görüyorum. İtalyanların UEFA üzerinde eski gücü olsaydı bir şey çıkma ihtimali vardı, fakat bugün UEFA daha fazla Alman ekolünün belki kontrolünde. O yüzden, Galatasaray aleyhine bir gelişme olmasını kabil görmüyorum. Mustafa Cengiz'in verdiği röportajda, UEFA ile ilgili yaptığı açıklamalar sert açıklamalar. Bunları daha önce yapan başkanlar olmuştur, bunlar olumlu sonuç veren sözler değildir. Keşke Mustafa Cengiz böyle sert bir şey söylemeseydi. Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet edenler, Fenerbahçe taraftarı olduğunu bildiğimiz kişiler Galatasaray'a ceza verilmesi için, UEFA'ya Galatasaray ile ilgili bilgi bombardımanı yapmışlar. Ancak UEFA bunu ciddiye alıp mesele gibi ele almadı, sadece Galatasaray'a bunu gösterdi. Çok az da Beşiktaşlılardan var anladığım kadarıyla. UEFA açısından kıymet arz eden bir şey değil, resmi evraklara bekliyor. Fenerbahçelilerin de, Fenerbahçe'nin şike iddiasıyla cezalandırıldığı dönemde Galatasaraylıların UEFA'ya bu konuda baskısı olduğu yönünde inançları var. Açıkçası öyle bir şey de yoktu. Galatasaray'ın o dönemki başkanı Ünal Aysal'a ben çok ağır konuştum. Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili açıklama yapmasının son derece gereksiz ve hadsizlik olduğunu, Galatasaray'ın bu işin içinde lehte aleyhte pozisyon almaması gerektiğini, aksine Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin varlığından keyif alması gerektiğini ilk söyleyen de bendim Türkiye'de. Bunu 4 Temmuz itibarıyla söylemeye başladım. Ünal Aysal'ın sporun içinde gelmeme ve Türk sporunun ne olduğunu bilmeme özelliğinden kaynaklanan, etrafındakilerin gazıyla bir çıkışı olmuştu. O çıkışın intikamı olarak Fenerbahçeliler de böyle bir şey yapıyorlar."