Çatal nasıl yapılır?

Çatal nasıl yapılır?
Ekranların ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef 2020’de haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda şeflerin takımlardan istediği konsept “çay saati” olarak belirlenince, yarışmacılar kıyasıya bir mücadele verdi ve ekrana birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef 2020’de dokunulmazlık oyunu nefes kesti.22 Ekim Perşembe günü şeflerin istediği çay saati menüsünde en çok merak edilenlerden biri olan çatal nasıl yapılır? Çatalın püf noktası nedir? Çatal tarifi haberimizde…

Çatal İçin Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

120 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)

6 yemek kaşığı ayçiçek yağı

3 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

1 paket kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Çatal Yapımının Püf Noktası Nedir?

Önceden hazırladığınız hamuru derin dondurucuda muhafaza edebilir, arzu ettiğiniz zaman oda sıcaklığında çözdürüp yoğurduktan sonra çatal yapımında kullanabilirsiniz.

Çatal Nasıl Yapılır?

Elenmiş unu mutfak tezgahına alın, orta kısmını havuz gibi açın. Kenar kısımlarına tuzu serpin.

Orta kısmında kalan boşluğa sırasıyla; oda sıcaklığında beklettiğiniz margarin veya tereyağını, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, üzüm sirkesi, toz şeker ve mahlebi ekleyin.

Tüm malzemeyi karıştırıp harmanlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında özlü bir hamur hazırlayın. Kullandığınız unun yoğunluğuna göre gerek görürseniz çok az miktarda un ilave edin.

Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayıp rulo haline getirin. Küçük bir yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdığınız hamuru, tezgah üzerinde yuvarlayarak şerit şeklinde açın.

Hamur şeritlerini ikiye kıvırıp uç kısımlarını bastırarak birleştirin. Hazırladığınız çatalları dikkatli bir şekilde kaldırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre bir çatal yardımıyla çizgi şeklinde desen verin. Çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan mis gibi mahlep kokulu sıcacık çatalları, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

KAYNAK: ACUNN.COM