Çavuşoğlu: AB ile diyalog kararı çıktı

Çavuşoğlu: AB ile diyalog kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Malta'da açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "AB liderleri artık hatalarını anladı, Türkiye'yle ilişkileri nasıl düzeltebiliriz diye sormaya başladılar. Biz de onlara açık açık hatalarını söyledik" dedi.

Malta’daki temasları sonrasında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye ile işbirliği ve diyalog kararı çıktı. Türkiye’ye karşı çifte standartları söyledik” dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye ile işbirliği ve diyalog kararı çıktı. Türkiye’ye karşı çifte standartları söyledik.

Türkiye’nin AB için önemini vurguladık. Artık hatalarını anlamaya başladılar. Türkiye ile ilişkilerini nasıl düzelteceklerini soruyorlar. Türkiye tüm fasılları açmaya hazır.

Madem Türkiye’yle süreci devam ettirmek istiyorlar, kendilerine de söyledik, siyasi engellerden arındırılmış bir yaklaşım istiyoruz. Türkiye’ye eşit bir ortak gibi bakmalılar ve öyle davranmalılar. Bugüne kadarki hatalarından ders almışlar gibi gördüm. İnşallah samimilerdir.

Türkiye’yle ilgili konuşmalarında olumsuz bir şey söylemediler. Olumlu şeyler söylendi. Daha pozitif bir atmosfer var. Ama samimi olmazlarsa yarın hemen dağılabilir.