Çavuşoğlu duyurdu: İsviçre arabuluculuk teklif etti

Çavuşoğlu duyurdu: İsviçre arabuluculuk teklif etti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Yunanistan'la gerginlikten yana olmadık" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis'in daveti üzerine İsviçre'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, başkent Bern’de mevkidaşı Bakan Cassis ile ikili görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi.

Görüşme sonrasında Çavuşoğlu ve Cassis basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu Doğu Akdeniz’deki gerilim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “Yunanistan ile gerginlikten yana olmadık. Yunanistan taciz ederse karşılığını alır. Fransa gerginliği artırmaktan kaçınmalı” dedi.

İSVİÇRE ARABULUCULUK TEKLİF ETTİ

Öte yandan Çavuşoğlu, İsviçre’nin Doğu Akdeniz’deki gerilim için arabulucu rolü üstlenmeyi teklif ettiğini söylerken, Türkiye’nin bunu prensipte kabul ettiğini dile getirdi. Çavuşoğlu, “AB, Yunanistan’ı daha fazla teselli etmemeli ve bunun yerine diplomasiyi ve sağduyunu desteklemeli” ifadesini kullandı.