Çavuşoğlu, El Hekim ile bir araya geldi

Çavuşoğlu, El Hekim ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali El Hekim ile Bağdat'ta bir araya geldi.

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali El Hekim ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran-ABD krizine ilişkin, "ABD'den ve İran'dan gelen görece sağduyulu mesajları olumlu karşılıyoruz ama gerginliğin tamamen ortadan kalkması için çalışmamız lazım" dedi.

Çavuşoğlu, Süleymani’nin ABD tarafından hedef alınması ve sonrasında Irak’taki üslere yapılan saldırıların bölgede çok yüksek bir gerginliğe yol açtığını belirterek, "Irak'ın dış güçlerin çatışma alanı olmasına istemiyoruz ve buna karşıyız. Gerginliğin tamamen ortadan kalkması için çalışmamız lazım. Tüm bunları Irak'ta başbakan ve cumhurbaşkanı ile değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

Gerginliği azaltmak için birlikte çalışmaya devam etmek gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Irak’ın istikrarı huzuru ve barışı bizim için de çok önemlidir. Biz Irak’ın barışına katkı sağlayacağız." dedi.

"IRAK'IN DURUŞUNU ANLATTIK"

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali El Hekim de görüşmede bölgesel konuları ele aldıklarını kaydederek, "Körfez, Libya, Suriye... Sayın Dışişleri Bakanı'na Irak'ın duruşunu anlattık. Suriye ve Irak topraklarında olsun diğer ülkeler için olsun duruşumuzu anlattık. İnşallah hem Irak'ta hem Suriye'de durumlar düzelir." diye konuştu.