Çavuşoğlu: Yunanistan’ın kararı kabul edilemez

Çavuşoğlu: Yunanistan’ın kararı kabul edilemez
Temaslar için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya-Yunanistan-Türkiye hattında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Türkiye kendi haklarını korumak için burada bulunmakta. Libya böyle bir tehdide boyun eğmez. Bir büyükelçinin ihraç edilmesi kabul edilemez" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın NATO'nun Baltık ülkeleri ve Polonya savunma planına destek verme kararının Türkiye'nin NATO planlarında taviz verdiği yönünde yorumlanmasının "doğru olmadığını" söyledi.

Basın açıklamasında bulunan Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO'nun YPG/PYD'yi terör örgütü olarak tanınması planına işaret ederek, "Bizim plan yayımlanmadan onların planı da kesinlikle yayımlanmayacak" dedi.

Akdeniz'de Libya'yla yapılan açıklamayı da değerlendiren Çavuşoğlu, "Uluslararası hukuka uygun bir anlaşma yapıldı. Rum kesimi hariç bütün ülkelerle anlaşma yapabiliriz. Anlaşma gizli değil istenirse verilir. Ama telefonla tehdit şeklinde isterseniz Libya böyle bir tehdide boyun eğmez" dedi.