Çavuşoğlu’ndan, Akşener’in o sözlerine tepki

Çavuşoğlu’ndan, Akşener’in o sözlerine tepki
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na canlı yayın sırasında Akşener’in sözleri soruldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. CNN Türk’te Hande Fırat’a konuk olan Çavuşoğlu, “operasyonla ilgili Suriye hava sahasını kullanmak istiyoruz, bunun için Rusya ve İran ile temas halindeyiz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Davulla, zurnayla operasyona gidiyoruz, herkese ilan edilerek operasyon mu yapılıyor” sözleri sorulan Çavuşoğlu’nun “hanımefendi neden rahatsız oluyor” demesi dikkat çekti.

Çavuşoğlu, Akşener sorusuna şu cevabı verdi: “Bu milli bir meselesidir, Türkiye'ye yönelik bir tehdit var. Arzu ederiz ki diğer muhalefet partileri de MHP'nin sergilediği duruşu sergilesinler. Bu tehditler Türkiye'ye yönelik bir tehdit. Bize karşı bir tehdit oluştuğunda sesimizi de çıkarırız, Akşener hanımefendi bundan neden rahatsız oluyor?”

AKŞENER NE DEMİŞTİ

Çavuşoğlu’nun canlı yayında tepki gösterdiği Akşener, İYİ Parti’nin Ankara ilçe başkanları açılışında (dün) konuşmuştu.

Hükümetin dış politikada değişken bir tavır takındığı ifade eden Akşener, “Operasyon yapılacaksa bu tüm dünyaya davulla, zurnayla ilan edilmez, girer-yapar ve çıkarsın. Bu nasıl operasyon yapmak?” şeklinde tepki göstermişti.

İlgili Haberler