Çavuşoğlu’ndan ilginç Pence tasviri

Çavuşoğlu’ndan ilginç Pence tasviri
ABD ile Türkiye heyetlerinin gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın açıklamasında bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, Pence hakkında “Pence'in mizacı bize göre fazla ciddi duruyor” sözlerini kullanması dikkat çekti.

ABD ile Türkiye heyetleri arasından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen yaklaşık 5 saatlik görüşmelerin ardından Barış Pınarı Harekatı’na 120 saat ara verilmesi kararı çıktı.

Kararda YPG’nin bu sürede güvenli bölgeyi terk edeceği temin edildi.

Öte yandan kararın ardından basın açıklaması gerçekleştiren Çavuşoğlu’nun, ABD Başkan Yardımcısı Pence hakkında açıklamaları ise dikkat çekti.

Pence için “Mizacı bize göre fazla ciddi duruyor” diyen Dışişleri Bakanı “Cumhurbaşkanımız gayet samimi bir şekilde bugüne kadar kaygılardan bahsetti” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarının ilgili bölümü şu şekilde:

“Her siyasetçinin, her liderin bir mizacı var. Pence'in mizacı bize göre fazla ciddi duruyor. Siyasi liderin ya da başkan yardımcısının mizacı ile ilgili yorum yapmam. Her şey açık açık konuşarak başladı. Cumhurbaşkanımız gayet samimi bir şekilde bugüne kadar kaygılardan bahsetti. İçeride belge üzerinde hangi maddede ne değişiklik olacak bunların müzakeresini ayak üstü ya da oturarak konuştuk.”