Çavuşoğlu'ndan Macron'a Barış Pınarı Harekâtı tepkisi

Çavuşoğlu'ndan Macron'a Barış Pınarı Harekâtı tepkisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin skandal sözlerine, “Macron terör devleti kurmak istiyordu. Barış Pınarı Harekâtı ile hayal kırıklığı yaşadı” diyerek tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin yaptığı skandal açıklamaya tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "Macron terör devleti kurmak istiyordu. Macron'un söylediğinin bir önemi yok, çünkü o zaten terör hamisi." dedi.

"Barış Pınarı Harekatı'yla gerekli şeyleri söyledik, söylediği sözün bende karşılığı yok." diyen Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekâtı ile hayal kırıklığı yaşadı. O hayal kırıklığıyla ne dediğini bilmiyor. Macron bu yalpalamalarla Avrupa'nın lideri olamaz. Liderlik doğallıkla olur, boyunu aşan söylemler ve eylemlerle olmaz" ifadelerini kullandı.

Paris'te NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye bir taraftan Suriye'de oldubittiye getirip harekât düzenleyip diğer taraftan NATO'dan dayanışma bekleyemez" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler