Çavuşoğlu'ndan Nazi açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Nazi açıklaması
Türkiye'ye gelen Hollanda Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Hollanda ile bundan sonra pozitif gündeme odaklanarak istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Hollanda ile bundan sonra pozitif gündeme odaklanarak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Artık pozitif gündeme odaklanmamız lazım. Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktayı ele aldık. AB ile ilişkilerimizi canlandırmak istiyoruz. Avrupa ile olan ilişkilerimizi de canlandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ben de Hollanda'yı ziyaret etmek istiyorum.

Hollanda ile bundan sonra pozitif gündeme odaklanarak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz."

"HOLLANDA HÜKÜMETİNİ NAZİ OLMAKLA SUÇLAMADIK"

"Ne ben ne de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda hükümetini ya da halkını Nazi olmakla suçlamadık. Hollanda halkı için Nazi benzetmesi yapmadık. Sadece o dönemdeki Hollanda hükümetini eleştirdik. Biz o günleri geride bıraktık, şimdi geleceğe bakıyoruz."

NE OLMUŞTU?

16 Nisan 2017 referandumu öncesi iki ülke arasında ilişkiler gerilirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda ziyaretine izin verilmemesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler