Çavuşoğlu'nun özel harekat üniformalı fotoğrafına tepki

Çavuşoğlu'nun özel harekat üniformalı fotoğrafına tepki
İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Erozan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun özel harekat üniforması ile verdiği poza çok sert tepki gösterdi. Erozan, "Dış politikası iflas etmiş ve sonuçta askere celb edilmiş bir Bakan'ın fotoğrafıdır" dedi.

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel harekat üniforması ile verdiği poza tepki gösterdi.

Tepkisin Twitter hesabı üzerinden dile getiren Erozan, "Asli görevlerini yerine getirememiş, dış politikası iflas etmiş ve sonuçta askere celb edilmiş bir Bakan'ın fotoğrafıdır" ifadelerini kullandı.

Bir dışişleri bakanının görevini de kısaca hatırlatan Ahmet Kamil Erozan'ın açıklamaları şöyle:

"Dışişleri Bakanlıklarının esas işlevi ülkenin uluslararası ve ikili ilişkilerini bir dengede tutmak, ulusal çıkarları gözetmek, uyuşmazlıkları müzakere yoluyla çözümlemek, ülkenin karşı karşıya olabileceği tehditleri masa başında göğüslemek, askeri çatışmaların önünü almaktır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Özel Harekat üniformasıyla verdiği aşağıdaki poz yukarıdaki asli görevlerini yerine getirememiş, dış politikası iflas etmiş ve sonuçta askere celb edilmiş bir Bakan'ın fotoğrafıdır. Bu itirafta bulunmak da herkesin harcı değildir."