Çavuşoğlu'nun sözleri Erdoğan'ı akıllara getirdi

Çavuşoğlu'nun sözleri Erdoğan'ı akıllara getirdi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun PKK'lı Cemil Bayık'ın İsviçre'ye girişine izin verilmesine ilişkin "Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorlarmış. İşte terörle mücadeledeki çifte standart ve ikiyüzlülük bu" sözleri akıllara Erdoğan'ı getirdi.

Türkiye, PKK'lı teröristle sözde 'eylem planı' imzalayan BM Cenevre Ofisi'ne ve ülkeye giriş izni veren İsviçre makamlarına protesto notası verdi.

Konuya ilişkin TRT'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Daimi Temsilcimiz Feridun Bey, bizzat Genel Sekretere giderek yazılı protestomuzu da iletmiştir. Bu şahısla ilgili kırmızı bülteni önüne koymuştur. Genel Sekreter bunu görünce çok şaşırmış. Çünkü bu şahsın terör listesinde olduğunu ve de kırmızı bültenle arandığını bilmiyorlarmış. İşte terörle mücadeledeki çifte standart ve ikiyüzlülük bu. Kırmızı bültenle aranan kişi nasıl oluyor da İsviçre’ye gidebiliyor?" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Çavuşoğlu'nun bu açıklamaları ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osman Öcalan'la ilgili açıklamalarını getirdi.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Osman Öcalan'ın TRT ekranlarına çıkarılmasına ilişkin bir soruya cevap veren Erdoğan, "Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler