Çaykur Rizespor ile Alanyaspor berabere kaldı

Çaykur Rizespor ile Alanyaspor berabere kaldı
Süper Lig'in 3. haftasında Çaykur Rizespor ile Alanyaspor karşılaştı. Özellikle ilk yarısı düşük tempoda geçen mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Rizespor ile Alanyaspor berabere kaldı

Süper Lig'in 3. haftasında Çaykur Rizespor kendi evinde Alanyaspor'u konuk etti..Karşılaşma kora kor bir mücadeleyle başladı. 

Maçtaki ilk şut 6. dakikadaÇaykur Rizespor'dan geldi. Melnjak uzaklardan şansını denedi, top farklı şekilde yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikası golsüz eşitlikle geçilirken Çaykur Rizespor bu bölümde daha etkili görünen taraftı.

12. dakikada Çaykur Rizespor bir süre savunmada top çevirdikten sonra rakip ceza sahasına sarkan Remy'ye doğru bir pas atıldı ancak Fransız oyuncunun kontrol edemediği top kaleci Marafona'da kaldı.

21. dakikada Çaykur Rizespor'da Melnjak sol kanattan savunma arkasına sarktı, ona doğru gönderilen topu savunma son anda kornere yolladı.

35. dakikada Alanyaspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası kale alanı içinde oluşan karambolde Rizespor savunması, Ceyhun Gülselam'a şut imkanı tanımadı.

37. dakikada Çaykur Rizespor'da yıldız isim Loic Remy ön alanda oldukça yalnız kaldı şu ana dek. Gerideki oyuncular, Fransız yıldızı topla buluşturma noktasında yeterli olamadı.

40. dakikada sağ kanattan gelişen Alanyaspor atağında içeri ortalanan topa Babacar istediği gibi vuramadı, top kaleci Gökhan'da kaldı.

Alanyaspor ilk yarının sonunda net bir ataktan faydalanamadı. Alanyaspor'un rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta Efkan ortaladı, arka direkteki Ceyhun'un kafa vuruşunda kaleci Gökhan topu nefis bir hamleyle kornere çeldi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

48. dakikada Alanyaspor'un kullandığı serbest vuruşta arka direğe ortalanan topa Mustafa Pektemek kafayı vurdu, top direğin yanından dışarı çıktı. 

Bu pozisyondan 2 dakika sonda Alanyaspor net bir fırsatı daha değerlendiremedi. Sağ kanattan Juanfran'ın ortaladığı topu göğsüyle yumuşatan Tayfur Bingöl penaltı noktası üzerinden voleyi vurdu, top üstten dışarı gitti.

53. dakikada Sağ kanatta topu alan Boldrin hızla içeri sokuldu ve ceza sahasına girerken yerden bir vuruş yaptı. Kaleci Marafona'nın bakışları arasında direğe çarpan top auta çıktı.

56. dakikada Alanyaspor akınında Ceyhun'un kafayla indirdiği topu önünde bulan Babacar yay üzerinden sert vurdu, top yandan dışarı çıktı.

Bu ataktan bir dakika sonra ise  Bir anda savunmanın arkasına hareketlenen Michalak karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, top az farkla üstten auta gitti.

Alanyaspor 68. dakikada golü bulan taraf oldu. Alanyaspor sağ kanattan Juanfran'la uzun bir taç atışı kullandı. Savunmadan seken topa arka direkteki Mustafa Pektemek şık bir voleyle topu ağlara yolladı.

Çaykur Rizespor 81. dakikada beraberliği yakaladı. Çabuk gelişen Rizespor atağında Boldrin topla birlikte ceza alanına sokuldu ve soldan içeriye doğru pasını çıkardı. Melnjak'ın bıraktığı topa penaltı noktası üzerinden Loic Remy tek vuruşu yaptı ve topu ağlara yolladı. 

82. dakikada Çaykur Rizespor yine tehlike yarattı. Boldrin'in ceza sahası dışından şutunda savunmaya çarpıp yön değiştiren top kalecinin bakışları arasında kornere çıktı.

Rizespor 86. dakikada galibiyet golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan Boldrin'in harika ortasına arka direkte Skoda istediği gibi dokunamadı, onun kafasını sıyıran top direğin yanından dışarı çıktı.

90. dakikada gerçekleşen Alanyaspor akınında Rizespor savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Fatih Aksoy, şutunda çerçeveyi tutturamadı.

91. dakikada inanılmaz bir gol kaçtı. Boldrin'in savunma arkasına attığı nefis pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Tunay Torun, kalesini terk eden Marafona'nın üzerinden aşırmak istedi. Marafona son anda dokunarak mutlak golü önledi. Devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.