Galatasaray'dan Rize'de gol yağmuru

Galatasaray'dan Rize'de gol yağmuru
Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor’a karşı mücadele etti. Sarı kırmızılılar, Diagne'nin 3 golle yıldızlaştığı maçta rakibini 4-0 mağlup etti. Çaykur Rizespor 76. dakikada 10 kişi kalırken, Galatasaray'ın diğer golünü ise Taylan attı.

Süper Lig’in 10. haftasında Çaykur Rizespor ile Galatasaray karşılaştı..

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak 3. dakikada Galtasaray'dan geldi. Ceza sahasında topla buluşan Oğulcan'ın şutu üstten dışarı çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Emre Taşdemir'in sol kanattan yaptığı ortasını Diagne'den önce kaleci Gökhan çeldi.

5. dakikada Emre Kılınç'ın ceza sahasına girdikten sonra çektiği şut kaleci Gökhan'da kaldı. 

9. dakikada Feghouli'nin ceza yayı üzerinden çektiği şut kaleci Gökhan'ın kucağında kaldı.

Karşılaşmada 15 dakika geride kalırken Galatasaray oyuna tamamen hakim durumda.

Galatasaray, 24. dakikada çok net bir atak yakaladı. Sol kanattan yapılan ortaya Oğulcan kafayı vurdu, şutu üst direkten döndü, ardından Diagne'nin şutunu kaleci Gökhan ayaklarıyla kurtardı. 

28. dakikada bu defa Emre Akbaba'nın kullandığı köşe vuruşunu önce Rizespor savunması uzaklaştırdı, ardından ceza sahası dışında topu önünde bulan Emre Taşdemir'in gelişine vuruşu farklı şekilde dışarı çıktı.

32. dakikada Rizespor'da ceza yayı üzerinde topla buluşan Skoda iyi bir vuruş yapamadı ve şutu farklı şekilde dışarı gitti.

Galatasaray, 44. dakikada penaltı kazandı. Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda Emre Akbaba, Meljnak'ın müdahalesi ile yerde kalmıştı. Karşılaşmanın hakemi VAR incelemesi sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun başındaki Diagne, toğu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Galatasaray, 48. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Emre Akbaba'nın sağ kanattan getirdiği topa Diagne altıpasta vurmak üzereyken son anda araya giren Morozyuk kornere gönderdi.

Galatasaray, 52. dakikada bir gol daha buldu. Sağ taraftan Oğulcan ile başlayan atakta Oğulcan Çağlayan'ın pasında Emre Akbaba kaleye sırtı dönükken Mbaye Diagne'ye doğru şık bir topuk pası verdi. Diagne bekletmeden yerden plase vurdu ve topu ağlara gönderdi.

66. dakikada Boldrin'iğn pasıyla topla buluşan Loic Remy ceza yayından gelişine sağ ayağıyla plase vuruşu üstten dışarı gitti.

72. dakikada Rizespor'da savunma arkasına hareketlenen Morozyuk'a doğru atılan pasın şiddeti fazla olunca top dışarı çıktı.

Çaykur Rizespor 76. dakikada 10 kişi kaldı. Topsuz alanda Emre Kılınç'ın yüzüne darbe vuran Boldrin ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

Galatasaray 78. dakikada farkı 3'e çıkardı. Emre Kılınç'dan aldığı topu ceza sahasında iyi kontrol eden Diagne bir kez daha ağları sarstı.

82. dakikada Taylan'ın ceza sahası dışından çektiği şutu yandan dışarı gitti.

Galatasaray, 84. dakikada gole çok yaklaştı. Diagne'nin pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Sekidika'nın vuruşunu kaleci Gökhan kornere çeldi.

Galatasaray, zorlu deplasmanda 4-0 kazanarak 3 puanı aldı.