İşbirlikçi Kadirov Rusya’nın Ukrayna’dan sonraki hedefini açıkladı

İşbirlikçi Kadirov Rusya’nın Ukrayna’dan sonraki hedefini açıkladı
Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna’dan sonra sıranın Polonya’da olduğunu açıklarken "Zamanı geldiğinde 6 saniyede size nelerden oluştuğunuzu göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Vladimir Putin''in sarsılmaz destekçisi Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna''dan sonra Polonya''yı hedef gösterdi.

Kadirov, Polonya''yı, Ukrayna konusunda uyararak, Kiev''in Rusya''ya karşı savunulmasında diğer batılı ülkelerin yanında yer almaması gerektiğini söyledi.

Ukrayna''nın "bitmiş bir iş" olduğunu ve Rusya''nın gözünü Polonya''ya diktiğini belirten Kadirov, "Zamanı geldiğinde 6 saniyede size nelerden oluştuğunuzu göstereceğiz" dedi.

Resmi Telegram sayfasında yayınlanan videoda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy''in kokain kullandığını söylemeye devam eden Çeçen lider, "Ukrayna yakında bizim olacak. ''Sayın'' Zelenskiy''in ya kokaini bitecek ya da aklını başına toplayıp Başkanımız Vladimir Putin tarafından sunulan koşulları kabul edecek" dedi.

Çeçenistan lideri Kadirov Rusya''nın işgalinin başlamasından birkaç gün sonra Ukrayna''nın tamamına yönelik kapsamlı bir operasyon çağrısında bulunmuştu.

Kadirov, Şubat sonunda Çeçen güçlerin Ukrayna''ya sevk edildiğini açıklamış ve Ukraynalılara kendi hükümetlerini devirme çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler