Kadirov Ukrayna'da olduğunu duyurdu: Kiev’e girmek için bekliyoruz

Kadirov Ukrayna'da olduğunu duyurdu: Kiev’e girmek için bekliyoruz
Ukrayna-Rusya savaşına Moskova'nın yanında katılan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile alay ederek Ukrayna topraklarında bulunduğunu ve Kiev’e girmek için beklediklerini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına girdiği günden bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e desteğini vurgulayan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rus birlikleriyle Ukrayna’ya saldırmak için binlerce Çeçenistan askerini Ukrayna’ya göndermişti. Ukrayna istihbaratından yapılan açıklamada Kadirov’un Ukrayna’da olabileceği bildirilmişti.

Ukrayna istihbaratının açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna topraklarında bulunduğunu duyurdu.

UKRAYNA GÜVENLİK SERVİSİ İLE ALAY ETTİ

Çeçenistan askerleri ile toplantı yaptığı anlara dair görüntüleri de paylaşan Kadirov yaptığı açıklamada, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile de alay etti.

Kadirov, "Zekanız bozuk. Görüntüde Gostomel’deyiz. Geçen gün siz Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şu anda daha da yakınlaştık ve tahmin edin ne kadar yakınlaştık? SBU istihbarat servisiniz nasıl çalışacağını hiç bilmiyor. Görünüşe göre yabancı eğitmenler ve askeri danışmanlar size modası geçmiş bir yöntemle öğretmişler" dedi.

KİEV YÖNETİMİNİ TEHDİT ETTİ: FAZLA ZAMANINIZ YOK

Açıklamasının devamında Kiev yönetimini de tehdit eden Kadirov, "Bir an için rahatlayabilirsiniz, çünkü bizi aramanıza gerek yok. Sizi kendimiz bulacağız. Ama fazla zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi, vazgeçip yanımızda dursanız iyi olur, yoksa sonunuz gelecek. Teklif hala geçerli. Ama uzun sürmez" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler