Çelik: "Hiçbir zaman parlamenter rejim olmadı"

Çelik: "Hiçbir zaman parlamenter rejim olmadı"
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye'de AKP İl Teşkilatı'nın Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Çelik "Açık ve net söyleyelim, Türkiye'de hiçbir zaman parlamenter rejim olmadı" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye'de AKP İl Teşkilatı'nın Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. konuşmasında geçmişte yaşanan krizlerin ülkeye büyük zararlar verdiğine değinen Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Geçmişteki krizleri, hatta AK Parti dönemindeki krizleri hatırlayın. AK Parti döneminde çıkartılan 367 krizini, AK Parti kapatma davasını hatırlayın. Bir milletin tamamı oy verecek ama birileri milletin oy verdiği bir partiyi kapatmaya ve siyasetten yasaklamaya çalışacak. Bir milletin oy verdiği siyasetçileri ülke yönetiminden uzaklaştırmaya çalışacak. İşte bunlar içinde yaşadığımız sistemin krizidir.

Şimdi deniyor ki parlamenter rejim var, parlamenter rejimden niye vazgeçiyoruz. Açık ve net söyleyelim, Türkiye'de hiçbir zaman parlamenter rejim olmadı. Parlamenter rejim her zaman darbelerle sakatlandı, örselendi ve bir türlü parlamenter rejim Türkiye'de yerleşmedi."