Cem Yılmaz SMA hastası çocuklar için öyle güzel bir kampanya başlattı ki. Helal olsun sana çocuk

Cem Yılmaz SMA hastası çocuklar için öyle güzel bir kampanya başlattı ki. Helal olsun sana çocuk
Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın SMA hastalığı çocuklar için verdiği destek herkesin takdirini topladı. Yılmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın SMA hastalığı olan çocuklar ve ailelerine verdiği destekle herkesin takdirini topladı. Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla SMA hastası çocukların tedavisi için destek isterken, sonrasında ise Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen haberi takipçileri ile paylaştı.

cem1-002.jpg

Cem Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SMA hastası çocukların tedavisi için destek istedi. Yılmaz, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Dostlarım, iyi, güzel insanlar. Yakın zamanda özellikle bir konuda çok mesaj alıyorum. Çaresiz kaldığım bir hadise olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim.  SMA hastası küçük çocuklar.

Aileler her türlü çabayı göstermelerine rağmen bu amansız hastalıkla mücadelede yeterli desteği göremiyorlar. Tedavi, ilaçlar çok pahalı. Evet, sen, ben yardım edelim. Elbette olan olmayanla paylaşacak bu böyle.

Ama yetkililerden de rica ediyorum. SMA hastalığı ile mücadele için devletimiz bir bütçe ayırıyor mu? Bu ailelere bir kolaylık, bir destek… İlaçların ülkemize getirilmesi bile işin maddi kısmına çok olumlu etki edebilir. Kulak verdiğim iki aile de böyle söyledi…

Dostlarım ben elimden geleni elbette yaparım. Sizden, hepinizden rica ediyorum, pamuk eller cebe bölümü işin en kolay bölümü. Ben kahramanlık yapayım, şunu yapayım, bunu yapayım derdinde de değilim…

Akıl akıldan üstündür. SMA’lı yavrular için ne yaparız, ne yapalım derseniz, en yetkilinizden konuya en uzak kişisine kadar fikrinize, yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi zaten kampanya sürerken 2 kardeşimizi paylaşıyorum.

Bu ailelere moral, maddi destek, fikir verecek, yol gösterecek herkesin, her kurumun karşısında saygıyla eğiliyorum. Hepinize sağlık diliyorum.”

cem2-004.jpg

Ünlü komedyen Yılmaz, sonrasında ise SMA hastası çocuğu olan iki ailenin destek için açtıkları sosyal medya hesaplarını takipçileriyle paylaştı.

cem3-002.jpgcem4-001.jpg

AİLE BAKANLIĞI’NDAN GELEN YANITI PAYLAŞTI

Cem Yılmaz, bu paylaşımından bir gün sonra ise Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelen yanıtı açıkladı. Bakanlığın, SMA hastalığı olan çocukların tedaviden mahrum kalmayacaklarını aktardığını belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın  bana verdiği bilgiyi paylaşıyorum, SMA’lı hiç bir çocuk tedaviden mahrum kalmayacak, devlet için ilacın fiyatının yüksekliği bir mesele değil dediler. Bu iyi kısmı sağolsunlar.

Ancak hastalık amansız ve bir çok ilaç da deney aşamasında veyahut yalnızca semptom giderici. O nedenle “ticaret” kısmı manipülasyona da açık. Ne diyelim ...En yakın zamanda güzel haberler alınır. İlgilenen herkese, her kuruma teşekkür ederim. Ailelerimizin tümüne sağlık diliyorum.”

cem5.jpgcem6.jpg

SMA HASTALIĞI NEDİR

SMA hastalığı bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen genetik, yani kalıtsal bir motor nöron hastalığıdır. SMA hastalığı çok nadir görülen bir hastalıktır.

Henüz SMA için bir tedavi yoktur ve kalıtsal bir durum olduğu için bunu önlemenin bir yolu yoktur. Bununla birlikte, tedavi insanların daha dolu hayatlar yaşamasına yardımcı olabilir.