Cemaat okulları Milli Emlak'a devredildi

Cemaat okulları Milli Emlak'a devredildi
Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Muğla İl genelindeki Gülen cemaatine ait tüm ilk, orta ve liseler Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi.

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından cemaate ait tüm okullarda arama çalışması yapılmış, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Piri Reis Kolejinde ise evrakları yakmaya çalışan bir kişi suçüstü yapılmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı. Menteşe ilçesi dışında Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas ve Dalaman ilçelerinde faaliyet gösteren okullarda arama çalışması yapılarak okullar mühürlenmişti.

Kayyum ataması yapılması beklenirken, Dalaman'da 2, Menteşe'de 3, Milas'ta 2, Marmaris'te 2, Bodrum'da 3 ve Fethiye'de 2 okul Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi. Sabah saatlerinde Menteşe'deki Piri Reis Koleji'ne devir için gelen Jandarma, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri, kurum avukatları, müfettişler ve Akçaova mahalle muhtarı okulun kapısının kilitli ve mühürlü olması nedeniyle önce mühür sökme tutanağı düzenledi. Tutanak sonrası çilingir vasıtası ile okulun kapısı açıldı.

Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri okulun içindeki tüm demirbaşları tek tek kayık altına aldı. Demirbaşların kayıt altına alınmasının ardından devir işlemi için gelen tüm kurumların yetkilileri düzenlenen tutanağı imzalayarak okul Milli Emlak Müdürlüğü himayesine geçti.