Cemaat'e büyük operasyon

Cemaat'e büyük operasyon
Sütçü İmam Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda Sütçü İmam Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'te belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda arama yapılan evlerde bazı evraka el konulurken, Sütçü İmam Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile üniversitede halen görevli bazı akademisyenler, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı G.Ö.'nin de aralarında bulunduğu toplam 23 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep ve Şanlıurfa'da 1'er, Kahramanmaraş'ta ise 19 kişinin gözaltına alındığı şüpheliler; 'Terör örgütüne üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.