Latif Şimşek'e saldıran Cemal Enginyurt özür diledi. En büyük hatasını açıkladı

Latif Şimşek'e saldıran Cemal Enginyurt özür diledi. En büyük hatasını açıkladı
Gazeteci Latif Şimşek’in televizyon programında kendisini darp ettiği gerekçesiyle şikâyetçi olduğu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, özür diledi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldığı televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi Latif Şimşek''e fiziki saldırıda bulundu.

Latif Şimşek Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasından şikâyetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan koruma olduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

CEMAL ENGİNYURT ÖZÜR DİLEDİ

Son olarak ise Enginyurt, konuya ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Enginyurt, ''ağır tahrik edici beyan, iftira, ima ve suçlamalar'' karşısında ''dikkat, özen ve itidal dışı'' davrandığını söyledi.

Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

"Bu itibarla, gösterdiğim sert tepkiden dolayı verilen reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar, şahsımı ve Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmişti. Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların bulunmadığı TV programlarına katılmam en büyük hatam olmuştur. Ayrıca kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır. Bu istenmeyen görüntüler sebebiyle, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren basın camiasından özür diliyorum."

İlgili Haberler