Cemal Enginyurt’tan AKP’ye: 17 yıldır bir iş yapmadınız, kapatın partiyi

Cemal Enginyurt’tan AKP’ye: 17 yıldır bir iş yapmadınız, kapatın partiyi
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Biz 30 büyük şehirde sizin adaylarınızı destekliyor, cumhur ittifakı diyoruz. Sizse 17 yıldır Sinop’ta bir iş yapamadınız. Gelin bu sefer kapatın partiyi MHP’yi destekleyin” dedi.

Partisinin düzenlediği il istişare toplantısına katılmak üzere Sinop’a gelen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sinop’ta bir düğün toplantısında gerçekleştirilen istişare toplantısında 31 Mart yerel seçiminde ittifaka girecekleri AKP Sinop İl teşkilatına seslenen Enginyurt; “Özellikle 30 büyük şehirde ittifak yaptığımız AK Partililere sesleniyorum. Biz 30 büyük şehirde sizin adaylarınızı destekliyor, cumhur ittifakı diyoruz. Sizse 17 yıldır Sinop’ta bir iş yapamadınız. Gelin bu sefer kapatın partiyi MHP’yi destekleyin. Bu işin nasıl yapıldığını dost düşman herkese gösterelim. Biz milliyetçi hareketçiler olarak 24 Haziran’da cumhur ittifakına zerre halel getirmedik, sözümüzden dönmedik. AK Parti Türkiye’de yüzde 41 buçuk oy aldı. MHP’de Türkiye’de yüzde 11 oy aldı. Sayın Cumhurbaşkanı da 52 buçuk oy aldı. 41 buçuk ile 11’i topladığınızda 52 buçuk yapıyor. Demek ki MHP’ye oy veren yüzde 11’in tamamı liderinin sözüne sahip çıkıp oyunu Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş. Öyleyse AK Partililere artık diyoruz ki, gelin bu sefer değiş tokuş yapıp ödeşelim. Sinop’ta MHP’yi destekleyin, belediyecilik nasıl yapılıyormuş herkes görsün. Sinop’ta turizm nasıl gelişiyormuş, gençler nasıl iş sahibi oluyormuş gösterelim. Biz size hizmet etmek için yola çıktık ve inşallah en iyi şekilde de hizmet edeceğiz” diye konuştu.

AKP’NİN 17 YILLIK İKTİDARINDA SİNOP BELEDİYESİ BİR KEZ AKP’Lİ OLMUŞTU

Öte yandan MHP’li vekilin ittifak ortakları AKP’ye “Sinop’ta 17 yıldır bir iş yapamadınız” diye suçlama getirmesinde vekilin 2004-2009 yılları arasında Sinop Belediyesinin dönemin AKP’li belediye Başkanı Zeki Yılmazer tarafından yönetildiğinden habersiz olduğu ortaya çıktı.

AKP’Lİ BAŞKAN KURA İLE BELİRLENMİŞTİ

Sinop’ta 2004 yılında gerçekleştirilen yerel seçimde CHP adayı Baki Ergül ile AKP adayı Zeki Yılmazer arasında başa baş geçen seçimde CHP adayı seçimi 1 oy fark ile kazanmış, AKP adayı Zeki Yılmazer seçim kuruluna itiraz etmiş ve yeniden yapılan sayım sonucunda bu kez bir oy fark ile AKP adayı Zeki Yılmazer kazanmıştı. Bu kez sonuca CHP adayı itiraz edince tekrar yapılan sayımda bu kez ikisi berabere kalmış ve kura çekimine gidilmiş havaya atılan para ile yazı tura sonucu AKP adayı Zeki Yılmazer seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. 2009 yılında ise AKP’ye 4 bine yakın fark atan CHP adayı Baki Ergül seçimi kazanmış ve 2014 yılında yapılan seçimde tekrar kazanarak başkanlığına devam etmişti.