Cemal Enginyurt’tan dikkat çeken af çıkışı

Cemal Enginyurt’tan dikkat çeken af çıkışı
MHP’nin 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirdiği af tasarısına ilişkin konuşan MHP’li Cemal Enginyurt, partisinin bu konuda sıkıştırılmaması gerektiğini söylerken, “Af isteyen kadar istemeyen de var” dedi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yerel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Enginyurt, gelen bir soru üzerine ‘af’ tartışmalarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Partisinin bu konuda çok sıkıştırıldığını söyleyen Enginyurt, af isteyen kadar istemeyenlerin de olduğunu söyledi.

“Af demek masumu, mağduru bir kez daha öldürmek” diyen Cemal Enginyurt, “Af isteyen varsa istemeyen de var! Öldüren varsa ölen de var! Uyuşturucu satan varsa onu kullanıp ölen de var! Mağdur olan insanlar var” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise af teklifi için yaptığı açıklamalarda, kararın sonunda kadar arkasında olduklarını ifade etmişti. Bahçeli, "MHP olarak teklifi Meclise verdik. Meclis'te Adalet Komisyonunda görüşülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

AF TEKLİFİ TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

MHP'nin 24 Haziran seçimlerinden önce gündeme aldığı af teklifi tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Af kapsamından, başta uyuşturucu tacirleri olmak üzere, dolandırıcılık, gasp, kapkaç suçlarını işleyenlerin de faydalanacak olması tepkilere neden olmuştu. MHP'nin teklifinde, ‘Cinsel saldırı, soykırım, kasten öldürme, çocuk istismarı” gibi konuların yanı sıra; devlete, hükümete, milli savunmaya, Orman Kanunu'na ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar da af kapsamına yer almıyor. 

İlgili Haberler