Yandaş medya Prens Selman'a demediğini bırakmamıştı. Bakalım şimdi ne başlık atacaklar. Dönmeye hazır mısınız yandaşlar

Yandaş medya Prens Selman'a demediğini bırakmamıştı. Bakalım şimdi ne başlık atacaklar. Dönmeye hazır mısınız yandaşlar
Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası da Veliaht Prens Selman'a hakaretler yağdıran yandaş medya, büyük bir U dönüşünün eşiğinde.

Türk mallarını protesto kararından sonra Suudi Arabistan''ı, Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası da Veliaht Prens Selman''a hakaretler yağdıran Saray''a endeksli yandaş medyanın U dönüşünden adeta başı döndü.

Türkiye''yi ziyaret edeceği açıklanan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman''ın gelişiyle birlikte Hürriyet''ten Sabah''a, Akit''ten Takvim''e yandaş medya ''Tarihi ziyaret'' başlıklarıyla bir kez daha tükürdüğünü yalıyor.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de İstanbul Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda boğularak öldürüldü. Cesedi elektrikli testereyle parçalandı ve yok edildi. Türkiye, cinayetin üstüne gitti, tüm ayrıntıları dünyaya servis etti.

Tüm raporlar cinayet emrini Suudi yönetiminin verdiğini işaret ediyordu. AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul''daki Suudi Arabistan Konsolosluğu''nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Veliaht Prensi Selman''a, "Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan''ın tüm mesajlarını Anadolu Ajansı bir araya topladı, görsel olarak servis etti.

Tele1''in derlediği habere göre, Hürriyet genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, köşe yazısında bu duruma değinerek, Veliaht Prens Selman''ın katil olarak adlandırılmasının Türkiye sayesinde olduğunu özellikle vurguluyordu. "ABD, resmen açıkladı: ''Kaşıkçı cinayetinin faili Suudi Prensi’dir''. Bu açıklamanın yapılmasında Türkiye’nin rolü büyüktür..." diyerek AKP iktidarına övgüler yağdırıyordu.

Yandaş medya aylarca Veliaht Prens Selman''ı hedefe koydu. Prens Selman''ın 200 kişilik bir infaz listesi oluşturduğu ve muhaliflerden oluşan bu isimlerin Suud timlerince öldürüldüğünü iddia ettiler.

Ancak aradan aylar geçti, rüzgar bu kez ters dönmeye başladı. İktidarın kalemleri önce, 2013 yılından bu yana düşman ilan ettikleri, ''Şerefsiz'' başlıkları attıkları Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan''ın Türkiye’yi ziyaret etmesinin ağzından tekrar U dönüşü yapmak zorunda kalmıştı. BAE''den sonra şimdi yazdıklarını yutma sırası Suudi Arabistan''a gelmişti.

Erdoğan, Suudi Arabistan ilişkilerin düzeltileceği sinyali verdi. Ancak, Suudiler''in Erdoğan’ın ziyareti için Türkiye''de açılan Kaşıkçı cinayeti davasının kapatılması şartı koyduğu iddia edildi. Ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ iki gün sonra davanın devredilmesi talebinin kabul edildiğini açıkladı. Kaşıkçı’nın dosyası cinayetin faillerine devredildi ve ardından Erdoğan Suudi Arabistan ziyaretine gitti. Yandaş medya, aylarca Prens Selman hakkında yazdıklarını sineye çekti, Erdoğan''la kucaklaşmasını manşet yapıp, ''Yeni dönem'' başlıkları attı.

Erdoğan''ın fikir değiştirmesiyle sürekli söylediklerinin tersini söylemek zorunda kalan iktidar kalemşörlerinin önünde yine bir sınav var. ''Katil'' başlıkları attıkları Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 22 Haziran''da Saray''a geliyor. Selman ve Erdoğan bir kez daha kucaklaşacak. AKP medyası bakalım bu kez ne başlık atacak?

İlgili Haberler