Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Cemil Kılıç-Nazif Ay

Cemil Kılıç'ı yıllar önce tanıdım. Yeniçağ Televizyonu'nda defalarca "Alevilik ve İslam" üzerine söyleşi yaptı. İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezunu bir kişinin Türk Milliyetçisi, Atatürkçü olabileceğinin canlı örneklerinden biriydi. Din adına Selefi anlayışın yükseldiği dönemde Sünniliği sorgulayıp, "İslamda Aleviliği" araştırıp, yazabilme cesaretini sergileyen biridir. Çok sevdiği öğretmenliği "Din Kültürü ve Ahlak Dersi"ne sınırlandırmadan sosyoloji ve felsefe ile bütünleştirip genç öğrencilerin ufkunu açan Mustafa Cemil Kılıç öğretmenin 12 kitabı var. "Laik Türkiye için Yükselen Alevilik, Türk Ulusçuluğunun Yeniden Doğuşu, Alevi İbadetlerin İslamdaki Yeri, Hangi Sünnilik, Kızılbaş Müslümanlık, Kerbela Büyük Acı, Anlamak için Türkçe Kur'an, İslamsız Alevilik İddiaları, Sorularla Alevilik" kitaplarının her birini imzalayarak hediye etmiştir. Kılıç'ın kitaplarından çok şey öğrendim. Gerçek anlamda "ezber bozan adam"dır. Atatürkçü Düşünce Derneği'nde görev aldı. Uzun süredir Odatv'de yazıyor. Olağanüstü takipçileri var. İnandıklarını dosdoğru yazdığı için hurafecileri, dinbazları, yobazları doğal olarak rahatsız ediyor. IŞİD-DEAŞ zihniyetli sapıklar tarafından yıllardır hedef gösteriliyor. İktidar yalakalarının, mezhep ayrımcılarını doğal olarak rahatsız ediyor. Dine inananları sorgulamaya yönlendirdiği gibi, cemaatlerin biat kültürünü ifşa ediyor. Dinden geçinenler fena bozuluyor Kılıç'a... Son olarak "ateistlerin dinbazlardan daha ahlaklı" olduğunu yazdığı için, sadece dinbaz değil aynı zamanda küfürbaz mevkutenin manşeti ile hedef gösterildikten sonra öğretmenlik görevinden alındı. Bir dönem FETÖ'ye övgüler düzen küfürbazların, cinsel sapıklıklarını cümle alem biliyor. Ama İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü'nün bu haberin hemen ardından Kılıç'ı görevden alması da Millî Eğitim Bakanlığı'nın da sorgulanması gerçeğini yeniden hatırlattı. Cemil Kılıç'ı derhal göreve iade etmezler ise bu sütundan söz konusu kurumu sorgulamaya devam edeceğimin altını çizelim. Ve tahta sakallı mürtecilere de bir çift sözümüz olacak. Kılıç'ın İslam bilgisinin zekatını ödemeden O'na dil uzatmayın!..

***

Diğer din münevveri Nazif Ay'a gelince... Yazılarını keyifle okuyorum. Kılıç gibi İmam Hatip ve İlahiyat mezunudur. En büyük ibadetin çalışmak ve okumak olduğunu yaşayarak kanıtlamış gerçek bir dindardır... Kimseye biat etmediği gibi biatçılara meydan okuyup; cehaletlerini yüzlerine tokat gibi vurur. Nazif Ay'ın "İslama Veda, Deccal Dindarmış, Mehdi Mesih, Allah'ın Hatıra Defteri" isimli kitaplarını ilgi ve ibretle okudum... Okurlarımıza da tavsiye ederim. Odatv'deki yazılarını yüzbinler takip ediyor. aydınlatıcı düşüncelerinden rahatsız olanların içinde devletten maaş almaktan başka işe yaramayanlar gocunuyor. Bir ilimizin müftüsü katline ferman vermiş. Sözde din adamı olan bu devlet memuru Nazif Ay'ı hedef gösterirken, suç duyurularına rağmen Cumhuriyetin savcılarının soruşturma açmayışı manidar. Cehalet ile beraber Cumhuriyet düşmanlarının pervasızca saldırılar gerçekleştirdiği ortamda Nazif Ay'ın ayağına taş gelse sorumlusu kim olacak?

Sosyal medyada sahte ve gerçek hesaplardan Cemil Kılıç ile Nazif Ay'ı infaz etmeye kalkışanlar için her hangi bir girişim yok. 8-10 yaşındaki çocuklar için gözaltı kararı çıkaranlar, potansiyel suçlu, kriminal tipler için kılını kıpırdatmıyor. Ve bu sapıklar için hepimizin vergilerinden maaş alan Diyanet'ten de tık yok.

Cemil Kılıç ve Nazif Ay gibi cesur yüreklerin sayılarının artmasını temenni ederken, onları hedef gösteren dinbazların Kılıç ve Ay'ın sahipsiz olmadıklarını bilmeleri gerekir...

Yazarın Diğer Yazıları