Camiyi ziyaret eden turist kadınlar şakır şakır İngilizce konuşan imam hayran kaldı. Atatürkçü İlahiyatçı Cemil Kılıç kadınlara ''et'' diyen imama ''Bak da örnek al'' diyerek paylaştı

Camiyi ziyaret eden turist kadınlar şakır şakır İngilizce konuşan imam hayran kaldı. Atatürkçü İlahiyatçı Cemil Kılıç kadınlara ''et'' diyen imama ''Bak da örnek al'' diyerek paylaştı
Atatürkçü ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç, kadınları hedef alan ve 'et' olduğunu söyleyen imam Halil Konakçı’ya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kılıç, Konakçı’ya örnek alması için İzmir’in Selçuk ilçesindeki İsa Bey Camisi imamını gösterdi. Kılıç, "Bak da örnek al" dedi.

İmam Halil Konakçı''nın kadınlar hakkında söylediği sözler tepki çekmeye devam ediyor.

Konakçı, kişisel YouTube kanalında yayınladığı videoda, kadınları hedef alan ifadeler kullandı. 

Konakçı kadınları hedef alarak "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık." ifadelerini kullanmıştı. 

Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı''nın, kadın-erkek eşitliğine karşı ifadeler kullandığı konuşmasında kadınların giyim tarzı hakkındaki "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?" sözleri tepki topladı. 

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç da kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Halil Konakçı’ya “Halil Konakçı, bak da örnek al… İşte bir sevgi vaizi. Helal olsun.” ifadelerini kullandı. 

"İŞTE BİR SEVGİ VAİZİ, HELAL OLSUN"

Cemil Kılıç’ın paylaşımı kısa sürede beğeni toplarken İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi İsa Bey Camisi’nde görev yapan İbrahim Taşdemir’in turistlerle konuştuğu görüntüler sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Videoda İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi İsa Bey Camisi’nde imamlık yapan şehit babası İbrahim Taşdemir, ibadethaneyi ziyaret eden yabancı turistlere 15 dildeki Kur’an-ı Kerim kitapçıklarını hediye ederek, İslam’ı anlatıyor.

Cemil Kılıç’ın paylaşımı şöyle:

Halil Konakçı, bak da örnek al... İşte bir sevgi vaizi. Helal olsun.

İMAM HALİL KONAKÇI NE DEMİŞTİ?

Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, kişisel YouTube kanalında kadın-erkek eşitliğine karşı ifadeler kullanmıştı. 

"KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ DİYORLAR YA BU TAMAMEN YALAN"

Konakçı''nın tepki çeken videodaki sözleri şu şekilde:

"Büyükleri adam edebilirsek gençlerin adam olması kolay. Sen bir baba olarak evinin dinini, diyanetini sağlamakla mükellefsin. Ayet var; erkekler kadınlardan üstündür. Hani kadın-erkek eşitliği diyorlar ya bu tamamen yalan. Çünkü Allah Kuran''da diyor ki; erkekler kadınlardan üstündür. Bunu söyleyeceğim ya ben, yayınlayacağız bunu. Bak şimdi neler olacak bak. Kadınlarla erkekler ahirette eşittir. İbadette eşitiz. İbadette bile eşit değiliz. Kadına cihat farz değil, savaş farz değil. Bana farz. Canını tehlikeye atacaksın. Dinini anlatacaksın. Kadına farz değil bana farz. 

"BİZİM ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ BU İŞTE HİZMETİMİZ ÜSTÜN"

Helal rızık mükellefiyeti yok kadının. O sizin göreviniz, adamların görevi. Ama her yerde kadın istihdamı var, daha cazip çünkü. Araba fuarı var. Mini etekli, kadın var. Araba lastiği fuarında kadın var. Kadınların şu dönem gibi suistimal edildiği bir cahiliye dönemi bile olmadı. Bunu özgürlük zannediyorlar. Özgürlük diye anlattılar. Bizim garibanlar da inanıyorlar. Rızık sizin göreviniz. Kadına bir adam pavyonculuktan para kazansa, haramdan para kazansa, içkiden uyuşturucudan para kazansa, eve getirse kadının mesuliyeti yok. Yer ve hesap sorulmaz. Bak eşit değiliz görüyor musun. Bizim üstünlüğümüz bu işte hizmetimiz üstün. O evin helal rızkını ben yapmak zorundayım kadın değil."

"SOKAKLAR NE HALE GELDİ, KASAP DÜKKANI GİBİ"

Sözlerinin devamında Konakçı, kadınların giyim tarzları hakkında duyduğu rahatsızlıkları dile getirerek erkeklere seslendi:

"Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin."

İlgili Haberler