Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hulki CEVİZOĞLU

Hulki CEVİZOĞLU

Cesedi yediler mi?

Bin 400 yıl önce kızlarını diri diri toprağa gömen Araplar (Suudlar) nedeniyle devir, Cahiliye Devri olarak anılıyordu.

Hz. Muhammed'in peygamberliğindeki İslamiyet, bu devre son verip, bu cahilleri insan yapmak istedi.

Dünya çapındaki evrensel İslamiyet, bin 400 yıl sonra bile Suud Hanedanını (Selman) insan yapamadı. Şimdi, bu insanlık-dışılar, toprağa gömme tekniklerini geliştirip, post-modern Cahiliye Devri aşamasına geçtiler.

***

Olay unutulmadı ama yazı bütünlüğü açısından tekrarlayalım.

Suudi Arabistan'dan gelen devlet seri katilleri tarafından İstanbul'da kendi konsolosluklarında katledilen gazeteci Kaşıkçı'nın cesedi, 40 gün geçmesine karşın bulunamadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın resmi açıklaması ile teyit edildiği gibi, Kaşıkçı'nın bina içindeki cesedi 18 kişilik Suudlu ölüm timi tarafından parçalara ayrıldı.

Bulunamayan cesedin asitle konsoloslukta ya da konsolosun evinde eritildiği ileri sürülüyor.

21. Yüzyılın Yamyamları

Şimdi ben başka bir varsayımsal soru ortaya atıyorum:

Cesedi yediler mi?

Suud devletinin katiller sürüsü tarafından gerçekleştirilen 21. yüzyılın görülmemiş vahşeti, Suudların İslâmiyet öncesi Cahiliye dönemine döndüklerini gösteriyor.

Bırakın adam öldürmeyi, gıybet (dedikodu) etmenin bile ölü yamyamlığı sayıldığı dinimizde, bu vahşetin asla yeri olamaz.

Siyasi Öç Alma Amaçlı İnsan Yemek!

Ünlü sosyolog (toplum bilimci) ve antropolog (insan bilimci) Claude Lévi-Strauss, Hepimiz Yamyamız adlı eserinde, insan yemenin/yamyamlığın farklı nedenlerini açıklar.

Bilimsel bulgulara göre yamyamlık gıda amaçlı olabilir (kıtlık döneminde); büyü amaçlı olabilir (dinsel tapınmaya bağlı); şifa amaçlı(!) olabilir.

Ya da, sıkı durun, siyasal amaçlı olabilir, suçluların cezalandırılması ya da muhaliflerden/düşmanlardan öç almak için.

Bugün bile Yanomami yerlileri (Brezilya ile Venezuela sınırında), hâlâ ölülerinin kemiklerini ezip toz haline getirerek tüketmekteymişler!

***

Suud Hânedanı (Selman), gazeteci Kaşıkçı'yı düşman olarak görüyordu. Cezalandırılacağını açıklıyordu. Cezalandırdılar. Öç aldılar!

Fiziken yemedilerse bile, siyasal olarak vahşilik/yamyamlık değil midir yaptıkları, 21. yüzyılın yamyamlığı?

Hanedanın Cismani Tahakkümü Altındaki İslâmiyet

Dinlerin hedefi manevi iktidarlar kurarak insanların mutluluğunu sağlamaktır.

Bugün (ve dün) kutsal toprakların egemeni olan Suudi Arabistan'ın kendi ülkesinde manevi bir iktidar kuramadığı gibi tüm dünyaya karşı İslamiyet'e büyük zararlar verdiğine tanık olunuyor.

Kutsal topraklar üzerine oturan Suud Hanedanlığı, İslamiyet'i cismani iktidarlarının tahakkümü altına sokmuş, dini dönüştürmüştür.

***

Ne diyordu Mehmet Akif:

"Zavallı dîni çevirdin onunla maskaraya!"

***

1 (...) bazınız bazınıza gıybet etmesin! Sizden bir kimse, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! O halde Allah'tan sakının! (...) - Hucurat, 12.

Yazarın Diğer Yazıları