Cesur yürek çıkar ittifakına karşı

AKP'ye de MHP'ye de çok sert şekilde tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Türk kadınının cesaretini, yiğitliğini ve korkusuzluğunu ortaya koyan tavrı ile Türk milletinin takdirini ve sevgisini kazanıyor.

AKP'li milletvekillerini "iradeleri yoktur" diye eleştiren Akşener bu görüşünü, "Tek bir kişiye bakıyorlar, her bir konuda en küçük şeye karar veren bir kişi ile yollarına devam ediyor. Bunun adı diktatörlüktür. Bunlar diktatörlükle insanları korkuturlar. Ama bir gün biri çıkıp 'sizden korkmuyoruz' dediğinde işleri biter" diyor.

Akşener'in sözlerini okuyunca, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerini hatırladım:

"Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet, bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım hiçbir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmek bilmem. Bence diktatör, diğerlerini iradesine boyun eğdirendir. Ben, kalpleri kırarak değil, kalpleri kazanarak hükmetmek isterim."

Akşener, AKP'lilere, "sizden korkmuyoruz" diye meydan okuyor açıkça.

AKP'nin eğitime bakış açısını da çarpıcı örnekle eleştiren Akşener, "Sizler çocuklarınızı Amerikalarda çuvalla para ödeyerek okuttunuz. Bizim çocuklarımızı da beceriksiz eğitim sisteminizde işsizliğe terk ettiniz. İş başına gelir gelmez devlet kurumlarına mülakatla işe giriş sistemini sonlandıracağız" diye millete umut veriyor.

Anlaşılan o ki İYİ Parti işe geldiğinde torpilli olanlar değil, hak edenler işe alınacaklar.

"Bunlar Millî ittifak, biz gayrimillîyiz öyle mi" diye konuşan Akşener, "Onlar ittifak yapmayı iyi bilir. Önce PKK ile ittifak yaptılar daha sonra FETÖ ile ittifak yaptılar. Şimdi de yeni bir ittifakın peşindeler. Bu çıkar ittifakıdır." diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "bu adam terörist" dediği gazeteci Deniz Yücel konusuna değinen Akşener, "Merkel 'tak' dedi, bizimkiler, 'şak' diye emri yerine getirdiler bir yıl tutukluluktan sonra serbest bıraktılar. Madem terörist, neden bıraktınız? Madem terörist değil, bir yıl neden hapiste yatırdınız?" diye eleştirdi.

Akşener, MHP'yi ve Devlet Bahçeli'yi isim vermeden şu sözlerle eleştirdi:

"Saray koalisyonun küçük ortağı Oslo rezaletinde, çözüm rezaletinde, teröristlerin davulla zurnayla ülkemizden geçtiğinde yemin etmişti.

'AKP, PKK'dan tehlikelidir, hesap sormazsak namerdim' demişti. İktidar partisi de "Bunlar kandan besleniyor." demişti. Şimdi bir baktık bunlar yan yanalar.

Bunlar Millî ittifak biz gayri millîyiz öyle mi. Biri oturduğu yerden bize laf söylüyor. Diğeri biz nereye gitsek peşimizden geliyor, il il geziyor. Ateş bacayı sardı."

Evet, gerçekten doğru. Ateş bacayı sardı ve gerek AKP gerek MHP, Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'den açık seçik korkuyorlar.

Korkunun ecele faydası yok tabii ki.

Yiğit kadın olmak, lider olmak Meral Akşener için vazgeçilemez yoldur. Bu yolun ilk durağı Mart 2019, son durağı ise Kasım 2019'da Cumhurbaşkanlığıdır.

"Cesaret bulaşıcıdır" diyen Akşener'in cesur yüreği görüyorum ki öncelikle kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz olmak üzere tüm ülkeyi sarmaktadır.

Son söz Akşener'in:

"Size bir söz vermek istiyorum. Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız. İktidar olacağız. Size söz veriyorum, gerek olmadıkça konuşmayacağım. Kimseye bağırıp çağırıp, küfür etmeyeceğim.

İster 2018'de ister 2019'da yapılsın seçimler, Allah'ın izni sizin teveccühünüzle biz iktidar olacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanacağız."

Yazarın Diğer Yazıları