Kuntz iyi ki işi sıkı tuttu

Kuntz iyi ki işi sıkı tuttu

İnanılır gibi değil! İnsan milli maçı izlerken sıkılır mı? Bırakın sıkılmayı izlerken yoruldum! Bir de arkadaşları aileleriyle tatilde  eğlenirken saha içinde meşin yuvarlak peşinde koşan ve üç günde bir maç oynayan futbolcuları düşünün! Rakiplerin ne kadar ciddi olduğu da ortada..

Avrupa UEFA Uluslar ligi lig C grup 1 de mücadele eden A milli takımımız üç maçta puanı olmayan, 10 gol yiyip bir gol atan Litvanya karşısına çıktı. Rakip maçın oynanacağı şehire karşılaşmanın başlamasına üç dört saat kala geldi. İnanılması güç bir yolculuk sonrası Türkiye’ye gelebildiler. Kabus gibi bir yolculuktu. 16 kes pas geçen uçağın içinde kim olmak ister. Ya da yakıtı bitmek üzere olan uçağın içinde..!

Alman teknik adamın etrafındakiler sosyal medya serzenişlerinden etkilenmiş olmalı ki izleyip analiz ettikleri sıfır puanlı Litvanya milli takımının karşısına çıkacak olan A milli takım kalesini Altay’a teslim ettiler. İşi sıkı tutmak lazım!! Litvanya’nın teknik patronu İvanauskas’a maç öncesi “üç maçta sıfır puan aldınız, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna adam kapak olacak cevap vermiş. İvanauskas,
“Dünya sıralamasına  bir bakın. Türkiye kaçıncı biz kaçıncıyız!”
Adam haklı..

A milli takımımız başlama vuruşu ile birlikte sıfırcı Litvanya kalesinin önüne kamp kurdu. Kaleci Altay hariç 21 oyuncu konuk takımın sahasında oynadı. Rakibe göre bir oyun anlayışı yok. Oyuncu değişkenlikleri var. Duran toplarda şef Hakan Çalhanoğlu,. Cengiz Ünder özgüveni ile kaleyi epey bir yokladı. Top genellikle bizde kaldı. Topu dolaştırıp canını çıkardığımız doğrudur! Litvanya sahasından pek çıkmadığı için yorulduğunu söyleyemem. Beklenen gol ise 38. dakikada Kaan Ayhan’ın kafasından geldi. Milli takım soyunma odasına önde ve mutlu gitti.

İkinci yarının ilk yarıdan farkı golün daha erken gelmesiydi. 53.dakikada  millilerimiz kaptanın ayağından penaltı ile ikinci golü buldu. Katı savunma “Çanakkale geçilmez” düşüncesi yıkılmış oldu. Cengiz Ünder kazandığı penaltıyı kaleciye teslim etti. Hakan - Cengiz AŞ takım içinde sırıtıyor.  Her pozisyonda, duran toplarda bu ikili var.  Milli takımımız cephesinde değişen bir şey yok. 4 de 4 galibiyet. 12 puan. Kalesinde gol görmedi. Litvanya için de tablo farklı değil. 4 de sıfır çekti. Puanı yok. Gelişmeye devam..

Yazarın Diğer Yazıları