Çeyrek altın kaç lira?

Çeyrek altın kaç lira?
Altın fiyatları bugün düşüşte. 11 Temmuz 2016 pazartesi canlı altın fiyatlarına göre çeyrek altın fiyatı bugün 207 lira.

Altının gram fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününde düşüşe geçerek 127 liranın altına geriledi.

Geçen hafta yurt içinde bayram tatili nedeniyle piyasalarda sakin bir seyir izlense de yurt dışında Brexit sonrası Avrupa Birliği'ne (AB) ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikalarına ilişkin belirsizliğin artmasıyla altın onsu ve buna bağlı olarak gram fiyatı yüzde 1'in üzerinde yükseliş kaydetti. 

Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri veren gram altın, günü yüzde 1,1'lik azalışla 127,1 liradan tamamlamıştı. Geçen hafta sert dalgalanan altının ons fiyatı ise cuma günü 1.360 doların üzerinde dengelendi.

Altının onsu bugün Asya piyasalarında analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.375 doların üzerini test etmesinin ardından saat 11.10 itibarıyla 1.360 dolardan alıcı bulurken, gram altın ise dolar kurundaki yükseliş eğiliminin etkisiyle daha yatay bir seyir izleyerek 126,8 liradan işlem görüyor. 

Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalardaki denge arayışının devam ettiğini belirterek, Fed politikalarına ilişkin beklenti ve gelişmelerin piyasadaki fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.