Cezaevinden bölüm biriciliğine

Cezaevinden bölüm biriciliğine
Kırklareli'de bir suçtan dolayı 5 yıl cezaevinde kalan kişi başladığı üniversiteyi birincilikle tamamladı.

Kırklareli'de bir mahkum, cezaevinde başladığı üniversiteyi birincilikle tamamladı.

Kırklareli'de işlediği bir suçtan dolayı 5 yıl ceza alan Özgür Dinç, (34) Kırklareli E Tipi Ceza infaz Kurumu'nda, parmaklıklar ardında hazırlandığı sınavda başarılı oldu. Dinç, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunu kazandı.

İŞ HAYATINA ATILMAK İÇİN BEKLİYOR

Kırklareli E Tipi Ceza infaz Kurumundan, Edirne Açık Cezaevinde nakil olan Dinç, haftanın beş günü belirlenen saatler içerisinde izinli olarak Trakya Üniversitesindeki eğitimine devam etti. Parmaklıklar ardında azimle ders çalışarak 2015-2016 eğitim öğretim yılını okul birincisi olarak tamamlayan Dinç'in başarı öyküsü takdir topladı. Üniversite hayatını tamamlamasına yakın bir süre kalan ve cezaevinden tahliye olan Dinç, şimdi ise iş hayatına atılmak için bekliyor.

''KAYIP YILLARIMI KAZANCA ÇEVİRDİM''

Dinç, cezaevinde hayata hiçbir zaman küsmediğini söyledi. Üniversite ortamını çok sevdiğini aktaran Dinç, ''Eğitimimi sürdürürken, en çok maddi açıdan zorlandım. Ama hiçbir zaman pes etmedim. Eğer cezaevinde oturup dursaydım şu an lise mezunu olacaktım. Ben cezaevine girdiğim için hiçbir zaman hayata küsmedim. Kayıp yıllarımı kazanca çevirdim'' şeklinde konuştu.