Cezaevinden tahliye oldu arkadaşını öldürdü

Cezaevinden tahliye oldu arkadaşını öldürdü
Yeni İnfaz Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından cezaevinden tahliyeler sürerken. İzmir'de infaz yasası ile cezaevinden tahliye olan eski hükümlü, tartıştığı arkadaşını kafasını taşla ezerek öldürdü.

İnfaz süresini üçte ikiden yarı yarıya düşüren düzenlemeyle birlikte cezaevlerinden tahliyeler sürerken,  İzmir'in Torbalı İlçesi'nde infaz yasası ile cezaevinden tahliye olan 21 yaşındaki Mehmet I. ile 44 yaşındaki arkadaşı Ümit Arınç eski bir çay bahçesinde buluştu. 

İkili arasında henüz belirlenemeyen sebepten dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışma neticesinde Mehmet I., iddialara göre 2 çocuk babası Arınç'ın kafasına yerde bulduğu taş ile defalarca vurdu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrollerde Ümit Arınç'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinden kaçan Mehmet I., saklandığı evinde jandarma ekiplerince  yakalanarak gözaltına alındı. Mehmet I. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.