Cezaevlerinde korona virüs önlemleri artırıldı

Cezaevlerinde korona virüs önlemleri artırıldı
Türkiye'deki cezaevlerinde korona virüs pandemi kapsamında alınan önlemlerin artırıldığı ve mahkumların 14 günlük süre zarfında başka odalarda tutulduğu öğrenildi.

Cezaevlerinde korona virüs önlemleri

Türkiye'de korona virüs pandemi ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Cezaevlerinde de virüse karşı sıkı önlemler uygulanmaya başladı. 

Koğuşlar, cezaevi araçları, görüş yerleri, her yer dezenfekte ediliyor. Cezaevine gelen yiyecekler bir gün bekletildikten sonra içeri alınıyor.

Memurların maskesiz ve eldivensiz çalışmasına izin verilmiyor Hükümlü ve tutuklular teması en aza indirecek şekilde odalarda izole ediliyor.

Farklı odalarda bulunan mahkumlar birbirleri ile karşılaştırılmıyor. Yeni gelen tutuklu ve hükümlüler 14 gün süreyle ayrı bir bölümde tutuluyor. Koronavirüs belirtisi gösteren mahkumlar anında hastanelere sevk ediliyor. Testlerin negatif çıkması halinde cezaevine geri getiriliyor.

Maltepe Cezaevi'nde görüşler geçici süreliğine yasaklandı. Avukatların da müvekkilleriyle zorunlu haller dışında görüşmesi yasak ama cezaevlerinde sık kullanılan personel ve ziyaretçi girişleri de sürekli dezenfekte ediliyor. Ve cezaevine gelen gıda ürünleri. Acil tüketilmesi gereken gıda maddeleri hariç, kurumlara gelen her malzeme 24 saat süreyle bekletilip, sonra içeri alınıyor.

3 vardiyalı sistemde çalışma sırasını dolduranlar evine giderken,, diğer çalışanlar da görevinin başına geçiyor.