Cezayla birlikte atağa geçtiler

Daha önce de dikkatinizi çekmiştim. TELE1 ve Halk TV, RTÜK'ün 5 günlük karartma cezasının ardından yayıncılık konusunda destan yazmayı sürdürüyor. Burada özellikle altını çizmek istiyorum Özlem Gürses'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le  yaptığı söyleşi de bunlara örnek olacak yayınlardandı. İYİ Parti lideri söyleşi sırasında erken seçim konusunda adeta meydan okudu ve, "Biz seçime alışkın bir partiyiz" sözleriyle tavrını net biçimde ortaya koydu. Yeni kurulan partilerle işbirliği yapıp yapmayacakları sorulunca da cevabı net oldu:

"DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile iş birliği yapmayı hiç konuşmadık. Ne sayın Ali Babacan ile ne de sayın Ahmet Davutoğlu ile bu konuyu görüştük."

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisine güveni tam görünüyor. İYİ Parti milletvekilleri de liderleriyle paralel bir duruş sergiliyorlar.

Davutoğlu ümit vermedi

TELE1'de Merdan Yanardağ'a konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu dinlerken şaşırdım. "AK Parti'yi kurumsallaştırmak istemedim" diye başlayan Davutoğlu, "Türkiye'nin en önemli sorunu olan ekonomiyi başaramadım" diye devam etti. Suriye'de kendisi yüzünden bir yönetimsizlik oluştuğunu kabullendi. Merdan Yanardağ, durumu toparlamaya çalışırken o hâlâ, "Benim kabahatlerimden biri..." demeyi sürdürdü. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nu dinledikten sonra kanaatimi soracak olursanız, bana hiç ümit vermedi. "Gölge kabinemiz hazır" dese ne olur, demese ne olur..

Ekonomi ve halk iflasta

Halk TV'deki Günün Raporu'nda Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Fatih Ertürk'e oldukça iddialı laflar etti ve vatandaşın ekonomik durumunu gündeme taşıdı. Bu yüzdenkirasını ödeyemeyenlerin yaşadıklarını anlattı. Anlayacağımız, iktidarın ekonomi politikaları iflas etmiş, bütün icraatları dökülmekte

Ormanlar yanıp dururken

Halk TV'de dün sabah Hafta Sonu programında ise CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İYİ Parti ile işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde sözler söyledi.

İlginç olan, bu beğendiğim milletvekili önemli konulara değinirken, Fatsa'daki İtalyan sermayeli altın madeni ve çevresindeki ormandan yangın haberi geldi. Bir taraftan Dr. Mustafa Adıgüzel konuşurken, ekranın diğer bölümünden yangını canlı canlı izlettiler.

Haluk Levent her yerde

Bu sırada doğa dostu Haluk Levent ise Arhavi ilçesinde yer alan Kamilet Vadisi'nin korunması için Çifte Köprü'de yöresel çalgılardan tulum eşliğinde gitar çalıp şarkılar söylüyordu. Haluk Levent, Artvin'e geliş nedenini ve amacını şu sözlerle özetledi:

"Dünyanın en güzel coğrafyasına sahip ülkemizde bu vadinin yok olmasını istemiyoruz. Burada yaşayan halkın isteklerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Doğanın tertemiz kalmasını ve Kamilet Vadisi'nin özgür olmasını istiyoruz"

Çoklu baroya tepkiler

Barolarla ilgili tartışmalarda dikkatle izlediğim ve görüşlerine değer verdiğim isimlerden biri de Av. Celal Ülgen. Düşünce ve yaklaşımlarını çok net ortaya koyabilen Ülgen, mesleğinin ustası. Bu süreçte bir takım yasalara itibar edenler sadece varsayımlarla  ilgileniyorlar. Tek umutları değiştirilen baro yasasının bir mucizeye sebep olması. Hemen hepsinin ortak rüyası, sürpriz sonuçla yasanın reddedilmesiydi ama Meclis'ten onay alınca o da olmadı.

Can Akın Çağlar

işinde son nokta

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın  İBB Genel Sekreteri olarak atandığının duyurulmasından sonra adeta kıyamet koptu. Bunun başta gelen sebeplerinden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun 8 yıl önce Çağlar hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuş olmasıydı. Atamayla birlikte gözler kendisine çevrilince Aydoğdu yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu iddiaların ardından Çağlar'ın kendisini arayıp görüşmek istediğini anlatan Erdoğdu,"Can Bey bu uzun görüşmede iddialara tek tek cevap verdi. Daha sonra da Can Beyin bütün bu iddialardan aklandığını öğrendim" dedi.

CHP'nin; Ahmet Hakan Coşkun, Melik Yiğitel ve Zafer Şahin'in diline düşmesinin arka planı buydu. Tarafsız Bölge'de Hakan Bayrakçı ile Av. Ömer Lütfü Avşar İBB'nin yeni atanan Genel Sekreteri Can Akın Çağlar hakkında aynı  şeyleri söyleyip durdular. Sonunda yayına İBB Sözcüsü Murat Ongun bağlandı. Can Akın Çağlar'ın doğru dürüst savunulması ona bırakıldı.

Günün sözü

Hep evet dersek, hayır demeyi unuturuz. R. Nejdet Evrimer

 

Yazarın Diğer Yazıları