Charlie Hebdo açıklaması Macron’un iki yüzlülüğünü ortaya çıkardı, kendine gelince “gazetecilik etiği” bize gelince “ifade özgürlüğü”

Charlie Hebdo açıklaması Macron’un iki yüzlülüğünü ortaya çıkardı, kendine gelince “gazetecilik etiği” bize gelince “ifade özgürlüğü”
Fransız dergi Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed’in karikatürünü tekrardan yayınlama kararı alması sonrası, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un dergiyi “Biz ifade özgürlüğüne sahibiz” sözleriyle savunurken Hizbullah lideri ile görüşmesini haberleştiren Le Figaro gazetesi muhabiri Georges Malbrunot’u ise “Bu yaptığınız sorumsuzluk ve gazetecilik etiğine aykırı” diye azarladı.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

Fransız dergisi Charlie Hebdo, Hz. Muhammed’in karikatürünü tekrardan yayınlama kararı aldı. Karar tepkilere neden olurken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dergiyi, “Gazetecilerin ya da haber merkezlerinin editöryal seçimleri hakkında yargıya varmak bir cumhuriyetin başkanının vazifesi değildir, asla. Çünkü biz ifade özgürlüğüne sahibiz” sözleriyle savundu.

“GAZETECİLİK ETİĞİNE AYKIRI”

Önceki gün ise Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Hizbullah lideri Muhammed Raad ile yaptığı görüşmeyi haberleştiren Le Figaro gazetesi muhabiri Georges Malbrunot’u “Konunun hassasiyeti açısından, yaptığınız sorumsuzca. Fransa ve buradaki ilgililer açısından da sorumsuzluk ve gazetecilik etiğine aykırı. Gazetecileri savunduğumu biliyorsunuz, her zaman savunacağım. Size açık konuşuyorum. Yaptığınız hatalı ve profesyonel değil ve miskinlik” sözleriyle azarladı.

İlgili Haberler