Chelsea Tottenham maçında tartışılan pozisyon İngiltere gündemine oturdu

Chelsea Tottenham maçında tartışılan pozisyon İngiltere gündemine oturdu
İngiltere Premier Lig’de Chelsea ile Tottenham arasındaki mücadeleye Video Hakem Uygulaması'nın kararı damga vurdu. VAR'ın sert mücadelenin ardından kırmızı kart uyarısı yapmaması tartışmalara neden oldu.

İngiltere Premier Lig’in 27. haftasına dev mücadeleye sahne oldu. Chelsea’nin kendi sahasında Tottenham’ı konuk ettiği maçta Giovanni Lo Celso’nun Chelsea’li futbolcu Azpilicueta’ya yaptığı faul, mücadelenin önüne geçti. Yaşanan pozisyonda Lo Celso, Azpilicueta’nın bacağına bastı. Chelsea yedek kulübesi ve futbolcular sert müdahalenin ardından kırmızı kart bekledi.

nintchdbpict000565112289.jpg

Mücadelenin hakemi Michael Oliver, oyunu durdurarak, pozisyonu VAR’ın incelemesini bekledi. Uzun süren VAR incelesinin ardından pozisyonda kart çıkmadı. Sert müdahaleye kart çıkmaması İngiltere gündemine oturdu. İngiliz futbolseverler VAR hakemine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Maçın ardından, Azpilicueta'nın bacağına buz torbası sardığı görüldü.

"KIRMIZI KART VERİLMELİYDİ"

Karşılaşmanın 52. dakikada gerçekleştirilen pozisyondan sadece 15 dakika sonra Premier Lig Hakemler Birliği’nden konuya ilişkin açıklama geldi. Hakemler Birliği, “PGMOL’un bu pozisyon hakkında kararı ve görüşü net. Bu pozisyonda kırmızı kart verilmeliydi” ifadelerini kullanıldı. Birlik ayrıca, kart vermeme kararının tamamen hakem yorumu olduğunu vurguladı.

İşte tartışma yaratan o pozisyon:

ngilterede-ilginc-olay.jpg