Chijeu-Buldak nasıl yapılır?

Chijeu-Buldak nasıl yapılır?
Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye’de yarışmacılardan Chijeu-Buldak yapılması istendi. Kore mutfağına ait olan Chijeu-Buldak nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir

TV8'de yayınlanan yarışma programı MasterChef'te bu akşam yarışmacılar Kore mutfağından yemekler yapmak için kıyasıya bir mücadele girecek. Acılı yemekleri ile kendine has bir damak tadı olan Kore mutfağının güzel örneklerinden biri de Chijeu-Buldak’tır. Bol acılı peynirli tavuk olarak tarif edilen Chijeu-Buldak nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef Türkiye’de bu akşam dokunulmazlık oyununda yapılan bu yemeği denemek isteyenler, acıyı sevenler için pratik bir tarif hazırladık. Peki, Chijeu-Buldak nasıl yapılır? İşte Chijeu-Buldak tarifi, yapılışı, malzemeleri…

CHİJEU-BULDAK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

900 gr küp kesilmiş tavukgöğsü

2-3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2-3 yemek kaşığı acı biber ezmesi (Gochujang)

1 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

 ⅓ su bardağı bal

6 diş sarımsak, ince kıyılmış

2 tatlı kaşığı taze zencefil, ince kıyılmış

1 çay bardağı su

300 gr mozarella peyniri, rendelenmiş

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

1 adet yeşil soğan, ince dilimlenmiş

CHİJEU-BULDAK NASIL YAPILIR?

Geniş bir kasede kırmızı pul biber, acı biber ezmesi, soya sosu, ayçiçek yağı, karabiber, bal, ince kıyılmış sarımsak ve zencefili çırparak karıştırın. İçine küp kesilmiş tavukları ilave edip, tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Sosa bulanmış tavukları geniş bir tavaya yerleştirin. İçinde tavukları marine ettiğiniz kaba 1 çay bardağı kadar su ilave edip, karıştırın ve tavadaki tavukların üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatın ve yüksek ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tavukların yanmaması için ara sıra dibini kontrol edin. Ardından tavukları bir kez karıştırın ve ters çevirin. Tekrar kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişmeye bırakın.

Pişen tavukların üzerine rendelenmiş mozarella peynirini serpiştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirler eriyene dek yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğan serpiştirip, sıcakken servis edin.