CHP AİHM'e gidiyor

CHP AİHM'e gidiyor
Meşruiyeti tartışılmaya devam eden referandum sonuçlarına her türlü yasal yoldan itiraz edeceklerini açıklayan CHP, Danıştay'dan gelen ret cevabının ardından AİHM'e gitme kararı aldı.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, referandum sonuçlarına itiraz için Danıştay'a yapılan başvurunun reddedilmesinin ardınan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını açıkladı.

Böke, kararın Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alındığını belirterek "Dün yetkili kurullarımızla parti meclisimiz toplandı. Sizlerle bir sonuç bildirgesi paylaşıldı. Parlamento içinde de dışında da bu gayrimeşru sonucun milletin iradesini yansıtacak şekilde değiştirilmesi için mücadele edeceğimizin altını çizdik. Önümüzdeki günlerde AİHM'e başvuru yapacağımızı bir kez daha söylemek istiyorum." diye konuştu.

Böke'nin açıklamaları şöyle:

"Önümüzdeki günlerde AİHM'e başvuru yapacağımızı bir kez daha söylemek istiyorum. YSK'nın reddi, Danıştay'ın reddi, Türkiye'nin gerçek meselelerin üstünün örtülmesi için bir gayrettir bu.

Biz her zaman şunu kuvvetle ifade ediyoruz, Türkiye'nin güvenliği için atılması gereken her adım atılacaktır. IŞİD'in bölgesel bir tehdit olmasının önünde Türkiye bir engel olacaktır. "

İlgili Haberler