CHP: Belgeler için komisyon kurdurulmazsa gereğini yaparız

CHP: Belgeler için komisyon kurdurulmazsa gereğini yaparız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarının yurt dışında hesapları olduğuna yönelik iddiaların araştırılması için Meclis'te komisyon kurulması gerektiğini vurgularken "Kurdurulmazsa biz gereğini yaparız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Meclis'te partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ve AKP  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarının Man adasındaki bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiği iddiası hakkında konuştu.

CHP'nin Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunduğunu, ancak iktidarın bu belgelerin yargıya taşınmasını isteğini hatırlatan bir gazetecinin, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine Torun, sunulan belgelerin, dünyanın 200 ülkesi tarafından kabul edilen 'SWIFT' notları olduğunu açıkladı.

Seyit Torun, "Burada fazla gürültü kopararak, feveran ederek, bu olayı kapatacaklarını düşünüyorlarsa bunlar doğru değil" diye konuştu.

'CEVAP VERME YERİNE KÜFÜR EDİYORLAR'

Kılıçdaroğlu'nun, iddialara ilişkin birtakım sorular sorduğunu anımsatan Torun, "Ama bize cevap verme yerine küfür, hakaret ediyorlar, tepki gösteriyorlar. 'Mahkemeye sunun bu belgeleri' diyorlar. Biz, bu belgeleri Meclis'e teslim edeceğiz" ifadesini kullandı.

Meclis'te kurulacak komisyonda belgelerin incelenmesi talebinde bulunduklarını vurgulayan Torun, bu konunun etik olduğunu ve yargıya taşınacak bir konu bulunmadığını bildirdi.

'BELGELERİMİZ SAĞLAMDIR'

Torun, "Biz, söylediğimiz sözün belgelerini elimizde tutuyoruz. O belgeleri yetkili dediğimiz komisyona da veririz. Belgelerimiz sağlamdır. Bu belgeler titizlikle incelenerek, defalarca değerlendirilerek ifade edilmiştir" dedi.

'GEREĞİNİ YAPARIZ'

Meclis'te komisyon kurulmadığı takdirde tavırlarının ne olacağı sorusuna ise Torun, "Kurdurulmazsa biz gereğini yaparız. Olayı sulandırmadan, magazinel hale dönüştürmeden, bir devlet adamı sorumluluğu içerisinde gereğini yaparız" yanıtını verdi.