CHP bu faturayı ödemek zorunda(!)

CHP bu faturayı ödemek zorunda(!)

"FETÖ konusunda CHP'nin faturası çok şişkindir."

Bu sözü Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin grup toplantısında söyledi.

Günün ortasında beni bir gülmedir aldı tabii, televizyonun sesini biraz açtım, baktım Başbakan iyi alkış alıyor. Niye alkışladıklarını merak ettim. Doğru bir tespit yaptı diye mi alkışladılar, yoksa onlar da benim gibi güldüler de bu stand-up gösteriyi alkışladılar?

Tabii Başbakan bunu söyleyince, CHP'nin FETÖ konusundaki faturasını nelerin şişirdiğini bulmak için internete girdim. Öncelikle dehşet içinde gördüm ki bunlar devlete en çok CHP iktidarı döneminde yerleşmişler. Hatta bir dönem bütün İçişleri Bakanlığı'nda, Adalet Bakanlığı'nda bunların adamları hâkim olmuş. Emniyet müdürleri, valiler, kaymakamlar, saymakla bitmiyor. Hâkimler, savcılar desen gırla!

Sınav sorularını çalıp kendi adamlarını memur yapmışlar.

CHP ne yapmış?

Seyretmiş.

Seyretmekle kalmamış, bununla ilgili olarak sağda solda açılan soruşturmaları da örtbas etmiş. Soruları çalanları görevden bile almamışlar ki adamlar bildiklerini okumaya devam etsinler.

CHP'nin FETÖ ile işbirliği bununla kalmıyor tabii. Bunların açtıkları davalara savcılık yapmak mı ararsınız, bunların kurdukları kumpaslara destek olmak mı? Hatta FETÖ'cüler, muhalefet liderlerinin ve parti yöneticilerinin özel hayatlarını röntgenlemişler, CHP de "Bunlar özel değil, genel genel" diye tutturup bu işin sözcülüğünü yapmış.

(...)

Olmadık rezillikler yani! Yok, bu CHP'nin yatacağı yer yok! CHP 14 yıllık iktidarında bu terör örgütüne ne destekler verdiğini tam liste olarak açıklamalı.

Affedersiniz duymadım, "CHP hiç iktidar olmadı" mı dediniz?

Bana ne, olsalardı.

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

Ege kimin gölü

--------

Yunanistan'ın son Ege tatbikatında (6 Ekim) Sakız Adası'na tank ve zırhlı araçlar çıkarıldı. Tatbikat sırasında savaş uçakları, nakliye uçakları, firkateyn ve çıkarma gemileri kullanıldı. Yunan uçak ve gemileri Türk hava sahasını ve Türk karasularını ihlal etti. Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi tatbikatı seyir çadırından izledi.

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos ve kuvvet komutanları daha sonra İzmir yakınlarındaki Koyun Adası ve Aydın yakınlarındaki Bulamaç Adası'na(Farmakonisi) giderek 'Egemenlik ve bayrak gösterisi' yaptılar.

Koyun Adası İzmir il sınırları içinde olup 6 millik Türk karasuları içindedir. Bulamaç Adası Aydın il sınırları içinde olup 6 millik Türk karasuları içindedir.

(...)

Bugün Türkiye'yi yönetenler, Lozan'ı imzalayanlara haksız eleştiriler yöneltirken, orada kazandığımız hakları savunamıyorlar.

Yunanistan yıllar yılı Ege'nin bir Yunan gölü olduğunu iddia etti.

Bu iddia ilk kez bu yıllarda fiiliyata dökülüyor, Yunanistan Ege'ye el koyuyor.

Melih Aşık Milliyet

***

Siyasi anlaşma olmadan olmaz

-----

Putin'le "Suriye konusunda net olarak nelerin görüşüldüğü" de konuşmalardan anlaşılmadı. Yalnızca "Halep'e insani yardım, Suriye'de akan kanın durması" gibi yuvarlak deyimler kullanıldı.

Oysa Türkiye için Suriye sorunu Halep'ten ibaret değil.

Asıl sorun Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında "ABD, Rusya ve Esad desteğiyle" geniş bir alan kazanan PYD-PKK…

(...)

Bakalım ekonomi-gaz-savunma sistemi gibi konularda anlaşmak, karşılıklı kazanç sağlamak "siyasi anlaşma"yı da beraberinde getirebilecek mi?

Güngör Mengi Vatan

***

ABD ve AB, Rusya ve Çin'e karşı Ortadoğu'da "petrol ve doğalgazı paylaşma masası" kurmuş bulunuyorlar. Türk Cumhurbaşkanı ise "Biz de masadayız" diyor. Masanın neresindeyiz?

Necati Doğru Sözcü

***

Vah benim Mehmedime!..

-------

 (...) Ana kuzuları bu ülke için kanını akıtıyor, bir TV kanalında AKP'li eski vekil Muhsin Kızılkaya hiç sıkılmadan şehitlerimiz için, "O hayatını vermek için maaş alıyor… Ekstra bana bir iyilik yapmıyor" diyebiliyor…

Dün baktım, amiral gemisiyken balıkçı kayığına döndürülen gazete 10 şehit haberini birinci sayfanın en altında vermiş…

Yandaş hale geldikten sonra ağırlığını tamamen kaybeden en köklü bir başka gazete 10 şehit haberini birinci sayfanın sol alt köşesine sıkıştırmış…

* * *

Kırsal alanlarda, dağlarda, sarp kayalıklarda çarpışa çarpışa bu ülke için canını veren gencecik insanlar… İktidarın göz yumması sonucu patlayıcı ve silah deposu haline getirilen ülkemizde 5 ton bomba yüklü aracın patlatılmasıyla şehit düşen kahramanlar… Sanki kanıksandı…

(...)  Vah benim Mehmedime!..

Mehmet Türker Sözcü

***

'Stratejik Derinlik'ten sonra yeni metod