Kılıçdaroğlu TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Kılıçdaroğlu TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'yi acil toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu "Üzgün görünmek yerine şiddeti önleme kanunu çıkaralım" açıklamalarında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM''yi resmi Twitter hesabından attığı Tweet ile acil toplantıya çağırdı. Avukat ve doktorların saldırıya uğramasına üzülmenin yeterli olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, meselenin derhal çözülmesini gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu çağırısında şu ifadeleri kullandı:

Şiddetle mücadele kanununu çıkarmak üzere, yüce Meclisimizi olağanüstü toplantıya davet ediyorum. “Üzgün görünmek” yerine, eğer gerçekten üzgünseniz, gelin bu meseleyi derhal halledelim. Bakırtaş-Karakaya Şiddeti Önleme Kanunu''nu çıkartalım. Hemen!

NE OLMUŞTU?

AVUKAT SERVET BAKIRTAŞ OLAYI:

Abdullah Türkoğlu (58) isimli şahıs yıllar önce Öznur Tufan (71) isimli kadının yeğenini silahla yaraladı. Ceza alan Türkoğlu, hapisten çıktıktan sonra kendisine tazminat davası da açıldığını öğrendi. Türkoğlu davayı açan Tufan''ı ve avukatı Servet Bakırtaş''ı tehdit etti. Türkoğlu ardından silahıyla Bakırtaş''ın Bakırköy''deki ofisini basarak, avukatı öldürdü.

Türkoğlu, cinayetin ardından Büyükçekmece''de mobilya dükkanı bulunan Tufan''ın ofisine de gitti. Türkoğlu, burada oturup komşuları ile sohbet eden Tufan''a ateş etti. Boynundan silahla yaralanan Öznur Tufan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

DOKTOR EKREM KARAKAYA OLAYI:

Konya’da Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, dün görev yaptığı hastanede Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürülmüş, saldırının ardından saldırgan aynı silahla intihar etmişti.

ERDOĞAN''I VE KOCAYI İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Ayrıca konuyla ilgili dün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''yı istifaya çağırarak, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler