CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı ile ilgili, yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı adaylığı tek başıma karar vereceğim konu değil, bir Millet İttifakı var. Aday olup olmamaya birlikte karar veririz”

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, bu konuya tek başına karar veremeyeceğini belirterek, “İttifak ortaklarıyla konuşmadan adaylığımı açıklamam diğer partilere saygısızlık olur. Şu aşamada adaylık konusu gündemde değil” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda konuşurken, AKP sıralarından “Cumhurbaşkanı adayı ol” sözlerine “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi” demesi Ankara'yı hareketlendirdi. Siyaset dünyası Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağını tartışıyor.

Kılıçdaroğlu bu konudaki soruya verdiği cevap şöyle:

ORTAK HAREKET

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı tek başıma karar vereceğim konu değil, bir Millet İttifakı var. Aday olup olmamaya birlikte karar veririz. İttifak ortaklarıyla konuşmadan adaylığımı açıklamam diğer partilere saygısızlık olur. Şu aşamada adaylık konusu gündemde değil. AKP sıralarından sordular, ben de onu söyledim. Aday olup olmayacağıma partimiz, vekillerimiz ve Millet İttifakı karar verir. Çünkü birlikte hareket ediyoruz.”

ÖNEMLİ KONU

“Cumhurbaşkanlığı için bir aday mı çıkacak, yoksa partiler ayrı ayrı mı aday çıkaracak bunları zamanı gelince konuşuruz. Üzerinde durulması gereken nokta geliştirilmiş parlamenter sisteme geçecek miyiz? Tüm arayışımız onun üzerine. Biz kişilerin ikbalini değil, ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. AKP'li vekillerin anlamadığı bu. Onlar kişilerin ikbali için siyaset yapıyor. Cumhurbaşkanı'nın Ali ya da Veli olması çok önemli değil. Önemli olan parlamenter sisteme geçişteki ortak iradedir.”

 

İlgili Haberler