CHP heyeti patlama bölgesine gidiyor

CHP heyeti patlama bölgesine gidiyor
Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle CHP heyeti, patlama bölgesine bir heyet görevlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan oluşan bir heyet, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor. Heyete, TBMM Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da eşlik ediyor.

Özkoç yaptığı ilk değerlendirmede, duyduğu büyük üzüntüyüdile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bölgedeki yetkililerden bilgi aldıklarını, tablonun daha da ağırlaşmamasını ümit ettiğini belirten Özkoç, “Memleketim için, hemşehrilerim için çok üzgünüm. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Olay yerine ulaşmaya çalışıyoruz. Genel Başkanımızın talimatıyla bir heyet oluşturduk. Kaygımız, acımız büyük ve taze. İlk önceliğimiz müdahalenin en etkin, en doğru biçimde yapılmasının sağlanması. Bölgede yurttaşlarımıza elimizden gelen katkıyı ve desteği vereceğiz. Ancak, olayın meydana gelmesindeki ihmal, eksiklik, hata ne varsa peşini bırakmayacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.