CHP ilçe yönetimi görevden alındı

CHP ilçe yönetimi görevden alındı
CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Korkuteli İlçe örgütünü yönetiminin usulsüzlükler nedeniyle görevden alındığını, ilçe başkanı ve saymanın ihraç talebiyle disipline sev edildiğini duyurdu.

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, "Korkuteli İlçe Örgütümüzün yönetimini görevden aldığımızı ilçe başkanı ve saymanının ihraç talebiyle tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk edildiğini üyelerimize ve kamuoyuna bildiririz." dedi. 

Bayar, ilçe örgütünde usulsüzlükler olduğunu dile getirerek "Komisyonumuzun incelemeleri ve soruşturmaları sonucunda; kamuoyunda ve parti tabanında konuşulanların çoğunun doğru olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine ve kurumsal yapısına uymayacak biçimde usulsüz ve makbuzsuz para toplandığını tespit ettik." ifadelerini kullandı.

CHP'li Bayar'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

BASINA VE KAMUOYUNA

Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri Kuva-yi Milliye’ye ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine dayanan, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Devrimci bir partidir. Tüm bu büyük sorumluluğu taşıyan bir bilinçle mali açıdan şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışını savunan, parti içi demokrasinin ve denetleme mekanizmalarının eksiksiz bir şekilde uygulandığı bir siyasi partiyiz.
Partimizin birleştirici kültürünü ve geleneklerini özümsemekte zorlanan bir grup, Antalya İl örgütümüzün, 9 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen Antalya İl kongresinin rövanşı doğrultusunda hareket ettiğini iddia edebilecek kadar alçalmışlardır.
Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri, delegeleri kapıkulu değil; özgür ve hür iradeli insanlardır. Parti içi demokrasinin gereği olarak kendi doğruları temelinde bütün delegelerimizin istediği adaya oy kullanma hakkı vardır. Seçimleri ve zaferleri anlamlı kılan da parti içi demokrasinin bu temel ilkesidir. “Ya bizdensin ya ondansın” temelinde bir anlayışla hareket eden, dar grupçu anlayışa karşı diyoruz ki; CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BÜTÜN ÜYELERİ BİZİM ONURUMUZDUR, BİZİM GURURUMUZDUR!
Şimdiye kadar karar alırken ASLA VE ASLA intikam ve kin duygusuyla hareket etmedik, etmeyeceğiz, edenlere de fırsat vermeyeceğiz!
Çünkü bizim derdimiz koltuk değil!
Bizim derdimiz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ İKTİDARA TAŞIMAKTIR!
26 Ağustos 2020 tarihinde toplanan Yönetim Kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızın da katılımı ile gerçekleştirilmiş nitelikli çoğunluğun sağlandığı toplantı da OY BİRLİĞİ ile alınan ve Korkuteli İlçe Örgütümüzün yönetimini görevden aldığımızı ilçe başkanı ve saymanının ihraç talebiyle tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk edildiğini üyelerimize ve kamuoyuna bildiririz.
Söz konusu karar ile ilgili; eskiden il ve ilçe yöneticiliği yapmış ve hatta halen aktif olarak kimi seçilmiş görevlerde bulunan unsurların da içinde bulunduğu bir odak tarafından, özellikle sosyal medya üzerinden adeta bu kararı alan İl Yönetimini itibarsızlaştırmak üzere yapılan kampanya üzerine disiplin soruşturmasına neden olan konulara açıklık getirmek zorunluluk haline gelmiştir.
Mart 2020’den bugüne Korkuteli İlçemizdeki bazı yöneticilerimiz, parti tabanı ve kamuoyunun yoğun şikayet ve rahatsızlıklarıyla gündemimize gelmektedir.
Bu şikayet ve rahatsızlıklar üzerine İlçe Başkanı ve yönetimiyle yaptığımız görüşmelerde tarafımıza sorun olmadığını iletmişlerdir. Buna rağmen aynı şikayet ve rahatsızlıkların artarak devam etmesi üzerine ise 22.06.2020 tarihinde, inceleme ve soruşturma için komisyon oluşturup görevlendirilmiştir.
Komisyonumuzun incelemeleri ve soruşturmaları sonucunda; kamuoyunda ve parti tabanında konuşulanların çoğunun doğru olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine ve kurumsal yapısına uymayacak biçimde usulsüz ve makbuzsuz para toplandığını tespit ettik.

Buna istinaden, 26 Ağustos 2020 tarihinde İl Yönetim Kurulunun oybirliği ile aldığı kararla ve genel merkezimizin bilgisi dahilinde, tüzüğümüzün 25/2 maddesi gereğince Korkuteli İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alınmıştır. Bu kararı kongrenin RÖVANŞI olarak göstermeye çalışanlara önemle duyurulur!
Göreve gelirken idare etmeye değil, yönetmeye geliyoruz diye söz vermiştik. Şanlı ve şerefli Cumhuriyet Halk Partisi tarihine hiçbir şekilde kara çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu davranışları sergileyen kimseleri de idare etmeyeceğiz. “Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.”