CHP, İmamoğlu’nun mazbatasının verilmesi için harekete geçti

CHP, İmamoğlu’nun mazbatasının verilmesi için harekete geçti
İstanbul’da geçersiz oyların sayımının bitmesine kısa bir süre kala CHP, Ekrem İmamaoğlu’nun mazbatasının verilmesi için harekete geçti. CHP İstanbul İl Başkanlığı, mazbatanın verilmesi için İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını önde götüren Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmesi için harekete geçti. İstanbul İl Seçim Kurulu’na giden CHP’liler, mazbatanın verilmesi için dilekçe verdi.

Dilekçenin ardından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandıkların yüzde 97,3'ünün açıldığına dikkat çekti. Kaftancıoğlu "mazbatayı verin" dedi.

d3y5pzwwsaaefuq.jpg

Kaftancıoğlu, "İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız. Bütün milletvekillerimiz, PM üyelerimiz ve örgütümüz burada demokrasi mücadelesi veriyor" diye konuştu.

"Aradaki farkı kapatamayacaklarını gördüler" diyen Kaftancıoğlu, "Halkın iradesine gölge düşürüyorlar. Bu seçimlerin arkasında örgüt var. Evet Cumhuriyet Halk Partisi örgütü var. Halk var. İstanbul var" açıklamasını yaptı.

İstanbul’da geçersiz oyların sayımı sürerken, CHP’den yapılan açıklamada Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki güncel oy farkının 15 bin 119 olduğu bildirildi.