CHP İstanbul Belediye Başkanı adayı kim oldu

CHP İstanbul Belediye Başkanı adayı kim oldu
CHP İstanbul Belediye Başkanı adayı kim oldu? Kulislerde Muharrem İnce ve Abdüllatif Şener konuşuluyordu. Bugün CHP'nin meclis toplantısı sona erdi. Peki istanbul adayı belli oldu mu?..

CHP İstanbul belediye başkan adayı kim, belli oldu mu? sorusu kısa süre sonra cevabını bulacak. Meclis toplantısı yapan CHP adayları yavaş yavaş açıklamaya başlayacak. İlk olarak Balıkesir ili belediye başkan adayı belli oldu. Yalova, Burdur ve Giresun'da ise mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek. Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde ise mevcut belediye başkanları aday gösterildi. Peki İstanbul Belediye Başkan adayı kim oldu? Kulislerde Muharrem İnce'nin aday olacağı konuşuluyor fakat İnce konuyla ilgili,  "Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Gündemimde belediye başkanlığı adaylığı yok. Belediye başkan adaylığım diye bir konum yok" ifadelerini kullandı. CHP'li seçmenin uzun süredir üzerinde durduğu 'Muharrem İnce belediye başkanlığına aday olacak mı?' sorusu da yanıt bulmuş oldu. Diğer konuşulan adaylardan biri ise Abdüllatif Şener oldu. 

CHP İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM

CHP henüz İstanbul Belediye Başkan adayını açıklamadı. İsim belli olur olmaz haber sitemizde de yer alacaktır.

CHP İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ABDÜLLATİF ŞENER Mİ?

Bir diğer kulis ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'nin Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in olacağı iddia edildi. Şener geçtiğimiz gün CHP Genel Merkezi'nin "Seçimi seninle alacağımızı görüyoruz, aday göstermek istiyoruz" dediği takdirde değerlendirmeye alacağını söyledi. "Partinin karar organları, bu seçimlerin önemli olduğunu biliyor. CHP bu seçimde başarılı olmak zorunda. Büyük kentlerde, başta da İstanbul olmak üzere seçimleri almak istiyor ve bu nedenle yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bir taraftan örgütlere soruluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere örgütlerle uyumlu aday üzerine çalışılıyor. Diğer taraftan genel kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Buna göre bir değerlendirme yapılacaktır. Eğer parti genel merkez, senin aday olman bizim çalışmalarımız sonrasında ön plana çıkmıştır ve seninle seçimi alacağımızı görüyoruz, aday göstermek istiyoruz derlerse bu teklif geldiği takdirde değerlendirmeye alacağım ama bunun ötesinde ne genel merkezi ne de kamuoyunu etkileme gibi bir çabam yok." Yaklaşan seçimlerin ve aday isimlerin gündeme gelmesinin tabii olduğunu belirten Şener, seçimlerin muhakkak önemli olduğunu ancak Türkiye'nin gündeminin ekonomik kriz olması gerektiğini ve bu krizden kurtulmak için de çözüm yollarına ulaşılmasının elzem olduğunu söyledi.