CHP'li Aykut Erdoğdu'dan faiz kararının neden geç açıklandığına dair flaş iddia

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan faiz kararının neden geç açıklandığına dair flaş iddia
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını 5 dakika geç açıklaması hakkında konuştu. 

İnan Demirel, Mustafa Hoş ve Bahadır Özgür ile Olağan İşler KRT TV ekranlarında bu hafta konuşulan konu Merkez Bankası''nın faiz indirim kararını 5 dakika geç açıklamasıydı.

Programa konuk olarak CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu katıldı. Erdoğdu, faiz indirim kararıyla birlikte piyasalarda yaşanan hareketliliğe ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğdu, belirtilen süre içerisinde şaibeli işlemlerin gerçekleştirilmiş olabileceğini belirterek bu işlemleri gerçekleştirenlerin faiz kararının açıklanmasının ardından yükselişe geçen dolar kuruyla birlikte milyarca liralık usulsüz kazanç elde etmiş olabileceğini söyleyerek konunun Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

"YİĞİT BULUT''UN TELEFONUNDAKİ İŞLEMLERİ MUHAKKAK BİR GÜN TESPİT EDECEĞİZ"

Değerlendirmelerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut hakkında dikkat çeken iddialarda bulunarak devam eden Erdoğdu, "Yiğit Bulut''un cep telefonundan yaptığı işlemler şüpheli işlemlerdir" ifadelerini kullandı. Erdoğdu, Bulut''un döviz alım satım işlemleri yapıyorsa bu işlemlerin kime veya hangi şirketlerin hesabına ait olduğunun mutlaka incelenmesi gerektiğini belirtti. Erdoğdu, aynı şüphelerin bir diğer Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem için de söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

"VERGİ CENNETLERİNDE KURULAN ŞİRKETLERİN GERÇEK İLİŞKİLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAMIZ GEREKECEK"

Erdoğdu, açıklamalarının devamında vergi cennetlerinde kurulan off-shore şirketlere dikkat çekerek "Bu şirketlerin gerçek ilişkilerini ortaya çıkarmamız lazım. Yani kurulmuş bir şirketin arkasındaki ismin arkasındaki ismin arkasındaki ismi bulmamız gerekecek" dedi. Erdoğdu, "Bu soygunlar azalsın diye söylüyorum: Sakın kendilerinin çok güvenli limanlarda olduğunu düşünmesinler" ifadeleriyle sözlerine devam etti. Erdoğdu, "Türkiye Cumhuriyeti devletini ve bu kutsal ulusu kim soymuşsa, en profesyonel mesleki tecrübeyle söylüyorum; bu hakkı geri alacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler